Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çukurova İlçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Meclisi’nin arsa satışı konusundaki tartışmalarıyla ilgili, "Yıldıray Arıkan bir TÜSAN sevdasına kapılmış gidiyor. Çukurova Belediyesinin bugünkü borcu 10 milyonları aşıyor. 76 dönüm arsa satışa çıkıyor, yine TÜSAN tek geçiliyor. Nerden geliyor bu sevda?" dedi.

 

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Meclisi’nin arsa satışı konusundaki tartışmalarıyla ilgili dün İlçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. 

Çırak, AK Parti Çukurova Belediye Meclis üyeleri Abdullah İspir, Erhan Çetinus ve Ali Sicim'inde hazır bulunduğu toplantıda, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'dan

net, anlaşılır ve gerçek cevaplar duymak için Çukurova halkı adına sorular sorarak, bunlara aynı ölçüde tutarlı, anlaşılır, açık  ve net  cevaplar istediğini belirtti.

 

BELEDİYE ŞEFFAF OLMAK ZORUNDA

Çırak, Perşembe gününden buyana basının Çukurova Belediye Meclisi’nin arsa satışı konusundaki tartışmalarıyla ilgili sarsıldığını ileri sürüp, şunları söyledi "Kendi partisi dahil, her partiden meclis üyelerinin büyük bölümü, arsa satış ihalesi konusunda, şaibelerden rahatsız olduklarını ifade etmelerine ve çeşitli sorular sormalarına rağmen, sayın başkan bu sorulara cevap vermek yerine, Seyhan Belediye Başkanlığı dönemindeki  icraatlarını anlatmayı tercih etmektedir.  Bu ilçede yaşayan bizler şahıs olarak ve AK Parti olarak, bu kargaşaya duyarsız kalmamız düşünülemez. Sayın Başkan Çukurova halkı adına Belediyeyi yönetmektedir. Kimseye hesap vermem mantığı kabul edilebilir değildir. Meclis toplantıları halka açık toplantılardır. O halde Belediye ve idare de şeffaf olmak zorundadır."

 

BELEDİYENİN BORCU 10 MİLYONU GEÇTİ

'Anladığımız kadarıyla başkan Yıldıray Arıkan bir TÜSAN sevdasına kapılmış gitmektedir' diyen AK Parti Çukurova İlce Başkanı Av. Ramazan Çırak,"Başkanın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden başlayan ilişki, Çukurova Belediye Başkanı seçildikten  sonrada da  devam etmiş ve etmektedir. Sayın Arıkan başkan olur olmaz,” adeta nerde kalmıştık” deyip, ne hikmetse TÜSAN’ı buluyor ve mucır dı, asfalttı derken bu firmaya, şimdiye kadar ödenenler hariç, kendi ifadesiyle, Çukurova Belediyesinin bu günkü borcu 10 milyonları aşıyor. 76 dönüm arsa satışa çıkıyor, yine TÜSAN tek geçiliyor" şeklinde konuştu.

Çırak, kamuoyunun ve kendilerinin aydınlatılması için Yıldıray Arıkan'dan, net, anlaşılır ve gerçek cevaplar duymak istediklerini ve bunun kendileriyle birlikte

tüm Çukurovalı, Adanalının hakkı olduğunu dile getirdi. Çırak, Arıkan'dan Çukurova halkı adına tutarlı, anlaşılır, açık  ve net  cevaplar istediği soruları ise şöyle sıraladı;

 

1-Tüsan firmasıyla sizin veya aile fertlerinizin ticari ilişkisi var mıdır?

2-Tüsan firmasının Belediyenizle kaç değişik kalemde ticari ilişkisi vardır

3-Sadece ara yollardan sorumlu olarak, bu güne kadar yapılan asfalt miktarı ve bedeli ne kadardır?

4-Kurtuluş parkı ağaçlandırılma işinin 5 milyon tl., İdari bina çevresi ağaçlandırılmasının 4 milyon tl.ye, yani sadece ağaçlandırmanın, idari bina inşaatının yarısı tutarında, ihale edilmiş olduğu doğrumudur.?

5-Satılacak arsa değerinin önce 400 tl/mt. tespit edilip, sonradan birinci tutanak yok edilmek suretiyle,300 tl/mt.ye çekildiğine dair söylentiler  gerçekmidir?

6-Meclis üyelerinin  tamamı CHP’li olan  encümende 23 milyon muhammen bedelli arsanın, sadece Tüsan’ın katılımıyla, 800.tl artışla ihale edildiği, CHP’li bir üyenin şerh koyması sonucu, bir hafta bekletildikten sonra ertelendiği doğrumudur?

7-Kendi partinizden Meclis Başkan vekilinin meclis kürsüsünden; “burada benim de midem bulandı” sözüne rağmen, aynı yöntemle satışa  devam etmeyi içinize sindirebiliyor musunuz?"

Toplantı sonrası sorulan bir soru üzerine Erhan Çetinus TÜSAN'ın Çukurova Petrol'ün sahibi, Ceyhan'da taş ocağı bulunan bir firma olduğunu açıkladı. Çetinus ayrıca Kurtuluş parkını yapan Akgün inşaatında İstanbul Pendik'te faaliyet gösteren bir firma olduğunu, Çukurova Belediyesi'ne iki ayrı iş yaptığını bildirip, "Adana'daki müteahhit ve peyzaj mimarlarına kıran mı girdi?" diye sordu.

Başkan Çırak, ayrıca Çukurova Belediyesi ve Arıkan ile ilgili sorduğu sorulara alacağı yanıtlara göre, müfettiş talebinde de bulunacağını ekledi.