5 Nisan ‘Avukatlar günü’ sebebiyle bir yazılı açıklama yayınlayan Ramazan Çırak,  “Avukatlar, kanun hakimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurları olmanın yanında insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde de önemli bir konuma sahiptir” dedi.

Bir avukat olarak yargı alanında yaşanan sıkıntıları yakından bildiğini söyleyen Çırak, mesajında şu görüşlere yer verdi. 

 

“AK Parti iktidarı döneminde yargı hizmetlerinin en iyi şekilde yürümesi için birçok çalışma yapıldı. Personel eğitimi için Adalet Akademisi kuruldu. Yargı hizmetlerinin düzgün işleyebilmesi için binlerce personel alındı. Çok sayıda Adalet binası yapılarak fiziki koşullar iyileştirildi. Ancak, AK Parti olarak bu yapılanlarla yetinmeyerek daha iyisi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Avukatlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, karşılaştıkları sorunların giderilmesi yönünde yapılacak çalışmalar yargının gücünü ve güvenirliğini artıracaktır. Bu duygularla tüm hukuk camiasının, meslektaşlarımın ‘Avukatlar Günü’ nü kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum.”