Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ile Maya Sanat Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği sergi, yaşları 4 ila 11 arasında olan 25 çocuğa 5 ay süreyle verilen resim eğitiminin ardından hayata geçirildi. Leonardo Da Vinci, Salvador Dali, Rubens ve Pablo Picasso gibi dünyaca ünlü ressamların eserleri çocuklar tarafından yeniden resimlendi. Ancak sergiyi daha da özgün kılan şey, çocukların çizdiği resme uygun duruş ve giysiler ile fotoğraflarının çekilmesi oldu. İşte bu muhteşem fikrin sonucunda çıkan sergiye Çukurova Belediye Başkanı da katıldı.

 

BÖYLE BİR SÜRPRİZ OLAMAZ

 

Sergiyi gezerken müthiş etkilenen ve her çocukla yakından ilgilenen, sohbet eden, birlikte fotoğraflar çektiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Güzel bir sergiye geleceğimi biliyordum ama böyle müthiş bir sürpriz beklemiyordum. Harika olmuş, müthiş güzel ve muhteşem bir fikir sergiye dönüşmüş” dedi. Çukurova’yı kültür-sanat merkezi yapmaya dönük projeler hazırladıklarını hatırlatan Başkan Çetin, “Ben bu yavrularımızı, onların anne babalarını, eğiten Maya Sanat Akademisi’yle fotoğraflayan Altın Oran’ı kutluyorum” dedi.

 

NEDEN OLMASIN, BİZ YAPARIZ

 

Maya adına Ayber Hastürk “Düşünen, soran, sorgulayan çocuklar yetiştirmeyi amaçladık” derken Altın Oran Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur, “Hedefimiz yeni Yaşar Kemaller, yeni Orhan Kemaller ve yeni Şahin Kaygunlar yetiştirmek” diye konuştu. Uygur, konuşmasında “Türkiye’de bir çocuk bienali hiç olmadı, Çukurova’da olsa iyi olmaz mı?” diye sordu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de öneriye “Neden olmasın. Biz yaparız. Türkiye’nin tüm çocuklarını Adana’da resimle buluşturup bienal yaparız” diye karşılık verdi.