Adana’nın merkez ilçesi Çukurova Belediyesı vatandaşın yoğun iş başvuruları karşısında adeta ‘’İŞKUR’’ gibi oldu. Herhangi bir personel alımı olmamasına karşın Belediyeye hemen hemen her gün yoğun bir şekilde iş başvurusu yapılıyor.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ÇGC) Cafer Esendemir ile yönetim kurulu üyeleri Durmuş Ali Başkan ve Basri Başkan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ı Türkmenbaşı Bulvarı’ndaki yeni hizmet binasında ziyaret etti.

Türkmenbaşu Bulvarı’ndaki yeni binasına taşınan Çukurova Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’da iş başvurularından dertli. Belediyenin herhangi bir personel alımı yapmamasına karşın yoğun şekilde iş başvurusu talebi aldıklarını belirten Arıkan, şöyle konuştu:


‘’Adeta İŞKUR gibiyiz. Personel alımımız olmamasına karşın belediyeye hemen hemen hergün yoğun bir şekilde iş başvurusu yapılıyor. Belediyemizden iş isteyenlerin sayısı şu an 100 bine ulaştı. Bunların çoğunluğunu da üniversite mezunları oluşturuyor. Elinde üniversite diploması olanlar (yeter ki sigortalı bir iş olsun her şeyi yapmaya razıyım) diyerek başvuru yapıyor. Bu durum içimizi sızlatıyor. Ne var ki bu tablo bir Türkiye gerçeği. ‘’