2009 yılında çıkarılan bir kanunla belediyelere verilen Stratejik Plan yapma görevi Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde ilk kez farklı bir yöntemle hazırlandı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla belediyedeki tüm müdürlüklerden “5 yıllık icraat hedefi ve perspektiflerini” ortaya koyarak iletmeleri istendi. Müdürlüklerdeki çalışanların da görüşleriyle katıldığı 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlanırken eksiklikler, tehditler ve artılar belirlendi. Sürece meclis üyeleri de aktif olarak katılarak hazırlığa bizzat öncülük etti.

ODALAR: İLK KEZ GÖRÜŞÜMÜZ ALINDI

Çukurova Belediyesi Strateji Plan taslağını Adana’nın önde gelen sivil toplum örgütleriyle (STK) meslek odalarına da göndererek bir ilke imza attı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile TMMOB bünyesinde yer alan başkanlar Mehmet Mak (Elektrik), Nazım Biçer (İnşaat), Şehmus Alparslan (Gıda), Semih Karademir (Ziraat), Melih Baki (Jeofizik) de öneri ve eleştirileriyle sürece katkıda bulundu. Başkanlar “İlk kez görüşlerinin dikkate alındığına” işaret ederek Başkan Soner Çetin’e teşekkür ettiler.

KATILIMCILIK LAFLA, SÖZLE YAPILMAZ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meslek odalarının temsilcileriyle sivil toplum örgütlerinin önerisine sundukları Stratejik Plan için “Bizim bu yaptığımız; bir zihniyet değişikliğinin, çoğulcu ve katılımcı belediyecilik anlayışının gereğidir ve olması gereken de budur” dedi. Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve tüm müdürlükler ile STK’lara ve oda başkanlarına ayrı ayrı teşekkür eden Çetin, “Katılımcılık kulağa hoş geliyor ama önemli olan uygulamaktır. Çoğulculuk sözle değil icraatla olur” diye konuştu ve ekledi: Stratejik Plan ihale edilmemiş ve tümüyle belediye imkânlarıyla hazırlanmıştır.