Türkiye gündemindeki, laiklik tartışmalarına değinen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en önemli ilkelerinden biri olan laikliğin ilelebet yaşatılacağını belirterek, “Hiç merak etmeyin, Türkiye laiktir ve laik olarak kalmaya devam edecektir. Laikliği ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel felsefesinde, laiklik en önemli ilkelerden biridir. Bundan vazgeçmek, bunu anayasadan kaldırmak mümkün değildir” diye konuştu.
“KREŞLERİMİZ LAİKLİK ÇOCUKLAR YETİŞTİRECEK”
Semt kreşlerinde eğitilecek çocukların Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik çocuklar olarak yetiştirileceğini vurgulayan Başkan Çetin şöyle dedi: “Bizler Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek zorundayız. Güvenilir ellere çocuklarımızı emanet etmek zorundayız. Kreşler bir yönüyle bu tartışmalara en iyi cevaptır.”
“HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Çukurova Belediyesi olarak sosyal belediyecilik örneğini en iyi şekilde sergilediklerini ifade eden Başkan Soner Çetin, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, sosyal belediyecilik anlamında destan yazmaya devam edecektir. Biz, nasıl düşünüyorsak, dünyaya hangi pencereden bakıyorsak, o doğrultuda çalışmalar üretmek zorundayız. İşte bu nedenlerle, semt kreşlerimiz, bırakın Adana’yı, bölgeye, ülkeye örnek bir çalışmadır. Herkes, Çukurova Belediyesi’nin bu çalışmasını örnek almaktadır. Bunu da, gurur duyarak, övünerek ifade etmek istiyorum. Bu açtığımız kreşimiz, Beyazevler mahallesine güzellikler getirecek, Beyazevler’e hizmetlerimiz, bunlarla sınırlı kalmayacak. Hiçbir şekilde, mahalle, köy ayrımı yapmadan Çukurova’nın her köşesine, hizmet götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Açılışa katılan CHP Adana İL Başkanı Ayhan Barut’ta, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hizmette sınır tanımadığı belirterek, her mahalleye bir semt kreşi sözünü birer birer yerine getiren Başkan Çetin’i kutladığını söyledi.