Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki sanayicilerin ve üniversitelerin Çukurova Teknokent’le ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti. Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın ve Genel Müdür Hamdi Soydan'la görüşen Tümer, teknokentteki bilişimcilerin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Türkiye’nin ve Adana’nın yeni dünya düzeninde hak ettiği yeri alabilmesi için bilişim ve teknolojiyi yakından takip etmesi, Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarını hızlandırmasının şart olduğunu ifade eden Tümer, üniversitelerin de bilimsel çalışmaları çeşitlendirmesinin önemine işaret etti.
“AR-GE MERKEZLERİ ARTMALI”
Bağımsız çalışmalar yapan Teknokentlerin ülkemizi bilişim ve teknolojide dünya ile rekabet edebilecek bir seviyeye getirebilmesine olanak tanıması için merkezi idarenin ve kentlerin iş dünyası ile akademisyenlerin birlikte hareket etmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Tümer, “Çukurova Teknokent, Organize Sanayi Bölgesi ile aynı statüye sahip. Büyük ve orta boy işletmeler ile sanayicilerin, Teknokent yönetimiyle fikir alışverişi ve geliştirilecek ortak projeler, üretim, istihdam ve ihracat için büyük önem taşıyor. Merkezi idare ve üniversiteler,  teknokentin iş yapabilme imkanlarını arttırabilmeleri adına yeterli desteği sunmalı. Yapay zeka ile  öne çıkan ve neredeyse her alanda bu yöntemle çalışma yürüten, çağı yakalamakla kalmayıp yeni bir çağ atlayan ülkeleri iyi izlemek gerekiyor. Teknokentleri kuran hükümet, bu kurumları kendi hallerine bırakmamalı.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gerekli desteği sunmalı, özellikle büyük ve orta boy işletmelerin AR-GE merkezlerinin teknokentlerde kurulmasını sağlamalıdır” diye konuştu.
“TEKNOLOJİ VE BİLİM ESAS ALINMALI”
Çukurova Teknokent’e ait elektrikli aracı inceleyen, bilişim firmalarını da ziyaret eden Tümer, Türkiye’nin teknolojiyi ve bilimi esas alarak uluslar arası piyasanın acımasız rekabet koşullarından daha fazla olumsuz etkilenmemesi gerektiğini dile getirdi. Ziyareti için Milletvekili Tümer’e teşekkür eden Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydan ise Teknokentteki 77 firmadan 54’ünün AR-GE çalışması yaptığını, Teknokent'te 210 çalışan olduğunu söyledi.  Aydan, İki blokta doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını, yeni bir blok yapmak için çalışma yürüttüklerini belirtti.