CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2006-2013 dönemi çalışmalarını meclis gündemine taşıdı.

Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığı’na Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2006-2013 yılları arasında Adana’ya yönelik çalışmalarını sordu.

CHP Milletvekili Ali Demirçalı’nın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a yönelttiği ve yazılı yanıtlamasını istediği 7 soru şöyle:

BAKAN YILMAZ’A ÇKA SORULARI

1-Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından,2006-2013 yılları arasında yıllar itibariyle Adana ilinin, potansiyel ve imkânlarının yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtılmasına dönük kaç projeye destek verilmiştir?

2-2006-2013 yılları arasında Çukurova bölgesinde ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya, rekabet gücünü arttırmaya yönelik kaç araştırma yapılmış veya yaptırılmıştır?

3-Adana ilimizde, yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren, izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini,  sonuçlandırmak üzere kaç proje gerçekleşmiş kaçı devam etmektedir?

4-Adana ilimizde, Kamu, özel kesim ve mahalli idareler ve sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerinde bir araya getirerek diyalogu geliştirmek adına yapılan çalışmalar nelerdir? Tamamlanan çalışmalar hangileridir?

5-Kalkınma ajansları için merkezi bütçeden her yıl belirli bir oranda kaynak ayrılıyor. Çukurova Kalkınma Ajansı için 2006-2013 yılları arasında, bütçeden ayrılan tutar ne kadardır?  Yapılan harcamaların toplam tutarı ne olmuştur?

6-Adana ilinde, iş ve yatırım imkânlarının, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak adına tamamlanan ve devam eden projeler nelerdir?

7-Adana ilinin 2013 bölgesel gelişme planı var mıdır? Plan çerçevesinde uygulanan ve uygulanacak olan projeler nelerdir?”