Cumhuriyete ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’na yönelik özel bir duyarlılığa sahip olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet’in ilan edildiği gün olan 29 Ekim’de bayramın kitlesel biçimde ve coşku içinde kullanılması talimatını verdi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı da olan Çetin, 29 Ekim Çarşamba günü devlet protokolüyle birlikte yapılacak kutlamaların dışında ayrı bir program hazırladıklarını bildirdi. Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı veya T.Özal Bulvarı’nda fener alaylı yürüyüşle kutlamanın başlayacağını belirten Başkan Soner Çetin, şu bilgileri verdi:

ŞEVKLE VE BAYRAKLA YÜRÜMEK

“Rejimlerin en güzeli olan Demokratik Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet’e giden yolda Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın özel günleri olan 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’u nasıl unutmadık ve unutturmayacak isek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı da asla ve katiyen unutmayacağız. Şevkle bayraklarımızla yürüyecek ve fener alaylarıyla binlerce kişi Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Yürüyüşümüze tüm Adanalılar davetlidir ve programımıza Hayal Park’ın yanındaki büyük alanda Haluk Levent’in vereceği muazzam bir konserle devam edeceğiz.

10. YIL MARŞI’NI BİNLER OKUYACAK

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin demokratik bir içerik kazanması için epeyi mücadele verildiğini belirten Çukurova ve DABB Başkanı Soner Çetin, “Hangi siyasi görüşten, inançtan ve etnik kökenden olursak olalım Cumhuriyet ve Türkiye Cumhuriyeti herkesindir ve herkes bu sahiplenme içinde olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenlerin de bu bilinçle hareket ederek hiç kimse ve kesimi ötekileştirmeden, her yurttaşını 1. sınıf insan olarak gören bir yaklaşım içinde olması gerekir. İşte 29 Ekim gecesi 10. Yıl Marşı’mızı binlerce ağızdan hep birlikte haykıracağız.