Cukurova Belediyesinde çalışan ve TÜM-BEL-SEN’e bağlı    96 memuru bağlayan   iki yıllık toplu sözleşme Sendika Genel başkanı Vicdan Baykara’nın da katıldığı sade  bir törenle dün imzalandı. İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Arıkan,” Demokrasiye inanıyorsak, emeğin en yüce bir değer olduğunu düşünüyorsak,  memur haklarına da saygı göstermeliyiz.  Umarım bizim  bugün yaptığımız sözleşme diğer kamu  kurum ve kuruluşlarına da örnek olur”dedi.

 Sözleşmeye  imza atanTÜM-BEL-SEN  Genel Başkanı Vicdan Baykara’da  memur sözleşmesinin yapılmasının önemli olduğunu,”Ancak daha da önemlisi memurun  emeğine duyulan saygı ve demokrasi mücadelesine verilen katkıdır.Başkan Arıkan hassasiyet gösterdi ve  demokrasiye olan inancını ortaya koydu. Bu davranışın diğer kamu kurumlarına da örnek olmasını hassasiyetle bekliyoruz”diye konuştu.

Sözleşme 96 memuru kapsıyor. İki yıllık yapılan sözleşmenin birinci yılında seyyanen 350 lira net , gelecek yıl da 100 lira net  verilmesi karara bağlandı. Ayrıca Ramazan, Kurban ve Yılbaşında birer ikramiyenin verilmesi de alınan kararlar arasında yer aldı.ax