Haftalar öncesinden hazırlığı yapılan meşaleli, fener alaylı yürüyüş ile Hayal Park’ta yapılacak Haluk Levent konserini son anda iptal ettiren Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kararın gerekçesini “Ermenek’teki maden kazasını duyduğumuz andan itibaren o madende mahsur kalan 18 işçinin ‘Kurtarın bizi’ diyen ağıdını duyduk. O emekçilerin annesi, babası, eşi, kardeşi ve çocuğunun yerine kendimizi koyup böyle bir karar aldık. Etkinlikleri iptal ettik; çünkü acı gerçekten büyük” diyerek açıkladı.

Türkiye’de bugün Cumhuriyeti hâlâ içselleştirememiş, başka bir deyişle bir türlü benimseyememiş bazı kesimler olduğuna dikkat çeken Çetin, “Ama nedense 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gelince birdenbire Cumhuriyetçi olabiliyorlar. Aslolan Cumhuriyetin değerlerine samimiyetle inanmak ve gereğini yapmaktır. Sözde değil, özde Cumhuriyetçi olabilmektir” dedi. Çetin, Cumhuriyetin değerlerini yürekten benimsemiş kuşaklar yetiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağının da altını çizdi.

CUMHURİYET GÖKLERDE KUTLANDI

 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin verdiği mesaj ve yaptığı açıklamaların dışında Cumhuriyet Bayramını farklı bir yöntemle kutlamaktan da geri kalmadı. Başkan Soner Çetin’in talimatıyla hazırlanan bir planörün arkasına “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun-Soner Çetin” yazısı asıldı ve öğleden sonra Adana üzerinde saatlerce süren bir kutlama turu gerçekleştirildi. Başta Çukurova olmak üzere Adana’nın birçok yerinden görülebilen gökyüzü kutlamalı mesaja vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.