Haziran ayının son oturumu için toplanan Çukurova Belediye Meclisi’nin gündeminde Aksagaz’ın doğalgaz altyapı çalışmaları sırasında bozduğu cadde ve sokaklar vardı. Oybirliğiyle çıkan karara göre, yollarda kalıcı hasar bıraktığı için sık sık eleştiri oklarının hedefi olan Aksagaz’ın çalışmaları Çukurova Belediyesi uzmanlarının denetiminden geçecek.

 ‘’DENETİM ARTIK ELİMİZDE’’

 Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclisten geçen kararı değerlendirirken “Aksagaz ile başlayacağımız yeni çalışma dönemi ile yollara çekidüzen gelecek. Dolgu sırasında Çukurova Belediyesi yetkilileri, uygun dolgu malzemesi kullanılıp kullanılmadığını denetletecek. Çökme olursa ve bunun dolgu malzemesinden dolayı olduğu ispatlanırsa sorumlu Aksagaz olacak. Denetim artık bizim elimizde, yap-boz dönemi bitiyor” dedi.

MECLİSTE AKSAGAZ TARTIŞMASI

 

CHP’li üye Mehmet Esendemir, “Adana’nın yolları taştan değil çukurdan hale geldi. Meclisimiz bu düzenlemeyle bir ilki gerçekleştirdi” derken AK Partili üye Aslı Çelik “Ara sokaklardaki çukurlardan kurtuluyoruz’ diyerek maddeyi destekledi. CHP Grup Başkanı Burhanettin Bulut, “Geçmiş yıllarda bu protokollere hiç bakılmadı mı?” diye sorarken CHP li Mehmet Yıleri ise sorunun Aksagaz ile Çukurova Belediyesi arasındaki inatlaşmadan dolayı ortaya çıktığını savundu. Yapılan oylamada üyelerin tamamı maddeye evet oyu verdi.