Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Örgütü, iktidar partisince Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine yangından mal kaçırırcasına sunulan ve alelacele kabul ettirilen Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. “Ayağa Kalkıyoruz, Bugün Değilse Ne Zaman?” başlıklı toplantının yapıldığı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi tamamen dolarken, birçok Çukurovalı da toplantıyı dışarıdan takip etti.

SALON TAMAMEN DOLDU
Salonu hıncahınç dolduran partililere ve Çukurovalılara teşekkür eden İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ demesi gerektiğini detaylarıyla anlattı. Türkiye’nin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yok alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

15 yıldan bu yana ülkeyi yöneten iktidarın istediği her şeyi hayata geçirdiğini ancak bununla da yetinmeyerek rejimi değiştirmek istediğini belirten Erdoğan, “95 yıllık Cumhuriyeti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Geleceğimiz için hep birlikte iktidara ‘dur’, rejim değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.


TÜM YETKİLER TEK KİŞİDE TOPLANAMAZ!

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise referandumda çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerle hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimde mi, yoksa tüm yetkileri bir tek kişinin elinde tutup, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabildiği, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin esamesinin bile okunmadığı, gerici, bir diktatörlük altında mı yaşamın seçileceğine değinerek, “Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu yaklaşmaya ve ülkemizin geleceğini teminat altına almak için ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Meselenin söylendiği gibi güçlü bir Türkiye olmaktan uzaklığına işaret eden, tüm yetkilerin tek kişide toplandığı ‘Başkanlık’ sisteminin totaliter bir rejime geçiş meselesi olduğunun altını çizen Barut, “Ülkemizi, halkımızın egemenliğini, hukukun üstünlüğünü, basın özgürlüğünü, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kimselere teslim etmeyeceğiz” dedi.


ÜLKEMİZ EYALETLERE AYRILAMAZ!

Toplantıda konuşan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Ulusal kurtuluş mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen, padişahlarda bile olmayan yetkilerle donatılmak istenen bir başkanlık sistemiyle karşı karşıya olunduğunu vurguladı. Tümer, Karalar ve Çetin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilemeyeceğini, istediğinde meclisi feshedebilecek, isterse ülkeyi eyaletlere ayırabilecek bir yetkiyle donatılmasına vatandaşların izin vermeyeceğine inandıklarını vurguladı.


YOĞUN KATILIM

CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, sivil toplum örgüt temsilcileri, sendika ve oda başkanları, belediye meclis üyeleri, partililer ve Çukurovalıların yoğun ilgi gösterdiği toplantının son bölümünde vatandaşlar da duygu ve düşüncelerini dile getirdi.