Mahallenin büyük ilgi gösterdiği açılışta Salbaş isminin çok eskilere dayandığını ifade eden Karaarslan, belediye başkanı seçildiği takdirde Salbaş ismini, Salbaş kültürünü yaşatacağını ifade ederek “Tarihi değerleriyle bezenmiş, Salbaş kültürünü beraberce yaşatacağız, isminin değişmesine gönlüm razım olmaz çünkü Salbaş ayrı bir kültürü içinde barındırır” dedi.

Dr.Karaarslan, Salbaş’ın öncelikli sorunları arasında güvenlik sorununun olduğunu belirterek, “Güvenlik ve huzur içinde kardeşliği sağlamak çok önemlidir. Bunu sağlayarak Salbaş’a bu yüzden yapılmayan ATM’lerin inşallah biz gelmesine vesile olacağız. Güvenlik için ayrıca mahallenin belli noktalarına MOBESE sistemi kurmak gerekir. Salbaş’ın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Salbaş’ın güvenliği gibi temizlik sorunu da çok önemli. Sinekten geçilmeyen, bataklık halinde olan derenin de bu kapsamda ıslahı için çalışmalarımızı başlatacağız” diye konuştu.

Salbaş’ta yoğun şekilde üretimi yapılan ünlü Karaisalı biberini tarımsal kalkınma kapsamında tanıtmak gerektiğini ifade eden Dr.Karaarslan, “Türkiye pazarı ve uluslararası pazarda bu ürünün yer almasını sağlayacak çalışmalarımız olacak. Saldaş’ın geçim kaynaklarının başında gelen ve Adana mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Karaisalı biberini hak ettiği yere getirip tarımsal kalkınmada bizim de bir payımız olacak” şeklinde konuştu.

Dr.Karaarslan siyasetçi olmadığını, 25 yıldır göz hekimi olarak hizmet verdikten sonra şimdi de doğup büyüdüğü yer için hizmet etmek istediğini ifade ederek, “Ben hizmet adamıyım, yıllarca göz hekimi olarak hastalarıma hizmet verdim. Bundan sonra da Çukurova’ya hizmet etmek için varım, Çukurova’ya ve sizlere gözüm gibi bakacağım, sizin gözünüzden bakacağım” dedi.