“İYİ ANSANLAR AKIN ETTİ” 

Kurultayla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Çulhaoğlu, tüm engellemelere rağmen “İYİ insanlar”ın akın akın kongreye gittiğini belirterek, “Ankara Valiliği’nce kongre güzergahından geçirilen metro seferlerinin iptal edilmesi, belediye araçlarıyla yolların kapatılması gibi bir utanca, engellemeye rağmen davasına inanmış on binler kongremize akın etti. Her şeye rağmen iktidarımız da engellenmeyecek” dedi. 

“GÜVEN DUYGUSU DEPREMİ” 

 Çulhaoğlu, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi başta ekonomi ve dış politika olmak üzere her alanda uçuruma doğru giden şartlar iktidar partisini korkuttuğu için ittifak gündeme geldi. Ülkemizde ne yazık ki güven duygusu kalmamıştır. Güven duygusunun olmadığı yerde yatırım olmaz ve sermaye yurt dışına kaçar. Türkiye'nin bu iktidar döneminde güven duygusu depremi yaşadığı açık bir gerçektir” diye konuştu. 

“KADINSIZ İKTİDAR OLMAZ”

Kongre salonunda kadınların çoğunlukta olmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Çulhaoğlu, şöyle devam etti: “Kadınların benimseyip destek verdiği bir dava mutlaka zafere ulaşır. Kadınsız iktidar mümkün değildir. İYİ Parti hedefe emin adımlarla kadınlarla ilerliyor.  Kadınların desteğiyle zafere koşacağız. Bu ülkede artık herkes adalet arıyor. Adalete olan inanç temelinden yıkılmıştır. ‘Ne istediler de vermedik?’ hitabının hedefi olan FETÖ'ye yargı, emniyet teşkilatı ve askeri okullar başta olmak üzere eğitimin büyük bir bölümü terk edilmiştir. FETÖ'cülerin askeri ayaklanmasından sonra hâlâ askeri operasyonlar birbirini takip etmekte ve bir neticeye ulaşmak mümkün olmamaktadır. Eğitimin hali içler acısı. Ekonomi çok kötü. Bina dikmekle ekonomik kalkınmanın mümkün olmadığını AKP ilk seçimde düşerek öğrenecektir.  Bütün bu karanlıklar içinde İYİ Parti'nin büyük kongresi ülkemiz için umut olmuştur.”

 Bazı değerlerin altüst edildiğini savunan Çulhaoğlu, “Sormak lazım bunlar neden Atatürk'e saygısızlık yapıyor, Çanakkale ruhunu incitiyor, Cumhuriyeti kuranların yakasını bırakmıyor? Hangi cüretle İstiklal Marşı'nı değiştirmeye kalkıyorlar? Bu yoldan giderek ülkeye başkan olacaklarını düşünenler inançlarını yitirmeye başlamıştır” dedi. 

Çulhaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bize her gün bir parti ile ittifak kurduruyorlar. Yapmadığımızı yaptı olarak yayıyorlar. Cenabı Hak Kur'an'da fitne ve zulüm ölümden beterdir buyuruyor. Eğer böyle devam ederseniz bilin ki; adınız tarihe Haccac gibi zalim yazılır.” sözlerini de anımsatarak, “Yani MHP ve AKP çıkar ittifakı kurmuştur” diye konuştu.