Çulhaoğlu mesajında şu açıklamalarda bulundu;
“ Zor günlerden geçiyoruz. Her gün gelen şehit haberleri tüm ulusumuzu olduğu gibi bizleri de son derece üzmektedir. Ancak hiçbir zorluk bizleri yıldıramaz. Alçakça saldırılar sonucu şehit olan askerlerimizin kanı yerde kalmamalı. Türkiye Cumhuriyet’ini yokluk ve yoksulluk içinde destansı bir kurtuluş mücadelesi ile kurduk. Bilim, akıl, çağdaşlaşma ve büyük bir medeniyet projesi olarak ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğin de ilan edilen Cumhuriyet’in ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Halkımızın geleceğini aydınlatan Cumhuriyet tüm yıpratma ve geriletme çabalarına rağmen dimdik ayaktadır.

  Cumhuriyet ve kurtuluş felsefesi, aydınlık yarınların teminatı olacak sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyeti yıpratma çabalarına karşın Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş bir gelecek için çalışmayı durmadan sürdüreceğiz.                                                         

       Yaşamak istiyorsan bir umudun olmalı, kalbin varsa bir sevgin olmalı, sevdiğin varsa yalnız senin olmalı, sana verilen ceza mutluluk olmalı. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın sevgililer gününü kutluyor, ”Cumhuriyet en büyük eserimdir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum.