Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ulusal kurtuluş mücadelesinin ardından Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan laik Cumhuriyete karşı İzmir Menemen’de ayaklanan gerici yobazlar tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi saygıyla ve minnetle andıklarını söyledi. Asteğmen Kubilay’ın laik Cumhuriyet için bir simge olduğunun altını çizen Barut, “Kubilay’ın canını feda ettiği mücadeleden hiçbir şekilde geri adım atmayacağız” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut,  Cumhuriyetin ilanından yedi yıl sonra Menemen’de ortaya çıkan Cumhuriyet karşıtı yobazların Asteğmen Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki’yi Menemen’de alçakça katlettiğini ifade etti.

Laik cumhuriyeti korumak için gerici yobazlara karşı duran ve bu uğurda yaşamını yitiren Asteğmen Kubilay’ın aydınlanma devriminin ve gericiliğe karşı mücadelenin simgelerinden biri olduğunu belirterek, “Kubilay’ı da Bekçi Hasan ve Şevki’yi de hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

16 Nisan referandumuyla Türkiye’de rejimin tek adamlığa evrildiğini anımsatan Barut, gelinen noktada Cumhuriyet yanlısı herkesin birer Kubilay olması gerektiğinin altını çizdi. Barut, “Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’in yıkılmasına asla izin veremeyiz. Cumhuriyetin ortadan kalkması ulusun yeniden karanlığa gömülmesi, yurttaşlıktan kulluğa geçiş ve yobazlığın hakimiyeti demektir” ifadelerini kullandı.  

87 yıl önce alçakça katledilen devrim şehidi Kubilay’ı, Bekçi Hasan’ı ve Bekçi Şevki’yi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun gibi devrimcileri de saygıyla ve minnetle andıklarını ifade eden Barut, “Yolumuz Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, hedefimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır” şeklinde konuştu.