ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. yılı Adana’da partililer ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından coşkuyla kutlandı.  CHP’nin kurulduğu günden bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesi olduğunun altını çizen İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin Cumhuriyet devrimlerinin halk tarafından benimsenip, sahiplenilmesinde önemli bir rol oynadığına vurgu yaptı. 

İLK ETKİNLİK  ATATÜRK PARKI’NDAYDI
Atatürk Parkı’nda düzenlenen ilk etkinlikte Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ve İl Başkan Yardımcısı Zeliha Divarcı’yla birlikte Atatürk anıtını çelenk sundu. Barut, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada CHP’nin kuruluş amacını ve CHP iktidarında yaşama geçirilen dev hizmetleri anlattı.


“CHP, CUMHURİYET DEVRİMLERİNİN HALK TARAFINDAN SAHİPLENMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI”
Cumhuriyet’ten önce kurulan CHP’nin Cumhuriyet devrimlerinin halk tarafından benimsenmesi ve sahiplenmesi konusunda önemli bir rol oynadığına işaret eden Barut, “CHP, Cumhuriyetle birlikte büyüyen, gelişen ve gerek ülke, gerekse dünya tarihinin tüm aşamalarına tanıklık eden, tarihin akışında önemli bir rol oynayıp, bugüne kadar yaşayan tek siyasi partidir” dedi.

CHP, ATATÜRK’ÜN İKİ BÜYÜK ESERİNDEN BİRİ
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir şeklindeki sözlerini anımsatan Barut, şöyle devam etti:
“Çağdaş bir medeniyet hedefiyle Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran, tarımı ve sanayiyi ayağa kaldıran, kadınları toplumun asli unsuru haline getiren, ülke ekonomisine can veren iktisadi işletmeleri kuran, Osmanlı’dan kalan borçları ödeyen, köy enstitüleri ve toprak reformuyla Anadolu aydınlanmasını başlatan, yurttaşları etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıkları nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklayan, ulusal birliği sağlayıp, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren, çok partili sisteme geçişi sağlayarak demokrasiyi Türkiye’ye getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. yaşı kutlu olsun.”


“94 YILDIR CUMHURİYET, DEMOKRASİ, BAĞIMSIZLIK NÖBETİ TUTAN TEK PARTİ”
CHP’nin kurulduğu günden bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesi olduğunun altını çizen Barut, “Emekten, özgürlükten, adaletten, haktan, hukuktan yana, gericiliğe, faşizme karşı bir direnç duvarı olmasının yanında yurttaşların tamamının refahı, geleceği, özgürlüğü için toplumsal politikalar üreten, halktan taraf olan tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi 94 yıldır demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık nöbeti tutan tek partidir” diye konuştu.

“ATATÜRK SEVGİMİZİ, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ AŞKIMIZI YÜREĞİMİZDEN SİLEMEZLER”
İşgalci emperyalist güçlerin yerli işbirlikçileri olan Cumhuriyet ve demokrasi karşıtlarının Atatürk’ün adını silmek, Cumhuriyeti ve demokrasiyi ortadan kaldırmak için her türlü kirli oyunları denediğini vurgulayan Barut, “Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırılar her geçen gün artıyor ve hem Atatürk hem de Cumhuriyet devrimleri tartıştırılarak değersizleştirilmeye çalışılıyor.  Bu çaba içinde olmak vatan hainliğinden başka bir şey değildir. Bilinmelidir ki ne Atatürk sevgimizi, ne de Cumhuriyet ve demokrasi aşkımızı yüreğimizden silmeye güçleri yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.


KATILIMCILAR
CHP’nin 94. yaş kutlamaları akşam da Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park’taki kokteylle devam etti. Kutlamalara Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.