Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, tarihe geçen askeri ve politik başarıların ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, hayata geçirdikleriyle, mücadele, kararlılık ve azim abidesi olarak Türk Milleti'nin gönlünde ölümsüzleştiğini, kurduğu Cumhuriyetin de sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet ilan ederek, çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı, hatta geçmeyi hedefleyen, aydınlık Türkiye’nin altyapısını oluşturduğunu belirten Başkan Sözlü, Cumhuriyet kazanımlarından asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün, laik yapının, Atatürk ilke ve inkılaplarının ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Sözlü, “Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazilerimiz ve şehitlerimizin bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kutsal değerlerimize sahip çıkmak, Türk Milleti olarak en önemli görevimizdir. Son günlerde ülkemizde yaşadığımız olumsuzluklar, bölücü terör örgütü unsurlarının askerimizi, polisimizi kalleşçe şehit etmeye yeniden başlaması, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini daha iyi anlamamız, değerlerimize, birlik ve beraberliğe daha sıkı sarılmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, geleceğe güvenle bakması ve sonsuza kadar yaşaması için Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan asla ayrılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Bütün olumsuzluklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Cumhuriyetimizin, kuruluşunun 91. yılını büyük coşku, gurur ve heyecanla kutluyoruz. Milletimizin ve hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, vatanımıza ve milli birliğimize göz dikenlere karşı milletçe mücadele edeceğimizi, şehitlerimizin mirasını her şeyden üstün tutarak hain emellere asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha bildirmek istiyorum” diye konuştu.