Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin kırmızıçizgisinin Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri olduğunu belirterek, “Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Büyük Önderimiz Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolunu takip eden tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız” dedi.

“KARŞIDEVRİMCİLER BOŞ DURMUYOR”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan ve yönetim kurulu üyeleri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetimini ziyaret edip başarı dilediler.

ADD Adana Şube Başkanı Kayadan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bin bir emekle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle hesaplaşmak için fırsat kollayan karşıdevrimcilerin hiç boş durmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu köklerinden gelen anlayışa sahip, o ruhu taşıyan samimi yurtseverlerin her fırsatta bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Kayadan, Cumhuriyetin geleceği için kaygı duyan tüm kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kayadan, “Bıçağın kemiğe dayandığı günlerdeyiz. Sözle anlatılamayacak kadar olağanüstü tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. ‘Cumhuriyetin bekçileri’ olarak bu uğurda her türlü eylem ve etkinliğe hazırız” diye konuştu.

CHP’NIN KIRMIZIÇİZGİLERİ

ADD üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğunun altını çizen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin kırmızıçizgisinin Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri olduğunu vurguladı.  CHP’nin bu duruşuyla Cumhuriyetin teminatı olduğunu kaydeden Barut, “Türkiye’nin kurucu partisi olarak sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle partimizi büyütüp parti gönüldaşlığını artırarak iktidar olmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA BAŞARACAĞIZ”

AKP iktidarının Cumhuriyet rejiminin yerine getirmeye çalıştığı başkanlık sisteminin anti-demokratik, diktacı bir yönetim olduğunu belirten Barut, “Başkanlık heveslilerine karşı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Büyük Önderimiz Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolunu takip eden ADD gibi tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız. Kuvayı Milliye ruhuyla mücadele edip başaracağız. Biz hazırız” ifadelerini kullandı.