Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi, Eskişehir Miletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve İstanbul Milletvekili onursal Adıgüzel, CHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret edip, yöneticiler ve partili gençlerle bir araya geldiler.

“DEMOKRASİ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN HAYIR”

Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan’ın da katıldığı buluşmada, 16 Nisanda yapılacak referandumla ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Gençlerin mutlaka oylarını kullanması gerektiğini belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, referandumda Cumhuriyetin varlığının oylanacağının altını çizerek, demokrasi, hak ve özgürlükler, çağdaş, yaşanabilir bir ülke için referandumdan ‘HAYIR’lı bir sonuç çıkması gerektiğini kaydetti.


“HALKIMIZA İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ TAM”

Referandumda oylanacak olan anayasa değişikliği teklifinin Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya yönelik son hamle olduğunu belirten Barut, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının saraydan alıp halka verdiği egemenliği; yeniden saraya, tek bir kişiye vermeyi amaçlayan bu anayasa değişikliğine Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerin bağlı, çağdaşlıktan ve demokrasiden yana olan halkımız asla geçit vermeyecektir. Halkımıza olan güvenimiz ve inancımız tamdır” diye konuştu. 

“İÇİNİ DOLDURAMIYORLAR”

PM Üyesi, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda alelacele geçirildiğini ancak oyçokluğuyla kabul edilmesine rağmen Meclis’in teklifi Cumhurbaşkanının onayına sunmak için 10 gün, Cumhurbaşkanının da onay için yaklaşık bir hafta beklettiğini anımsattı. Usluer, “Bu anayasa konusunda dayatma yapan taraf şu anda rahatsız. Çünkü biz, hepimiz ne için ‘HAYIR’  diyeceğimiz çok rahat anlatabilir durumdayız.  Öte taraf ise evetin içini dolduramıyor. Dolayısıyla süreci çok kolay yönetemeyecekleri görülüyor” dedi.


“SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE BAŞKANLIK REJİMİNİ GETİRMENİN DERDİNDELER”

1 Kasım 2015’te yapılan genel seçimlerden bu yana ekonomik göstergelerde olumlu yönde bir değişim olmadığına işaret eden Prof. Dr. Usluer, TÜİK verilerine göre işsizliğin yüzde 12,1, gerçek işsizliğin ise yüzde 20’nin üzerinde olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Sürdürülebilir büyüme oranının yüzde 5’ler civarında olması gerekiyor. Bu yıl için AKP tarafından açıklanan büyüme oranları yüzde 2 civarında. Bu, işsizlik oranının önümüzdeki dönemde daha da artacağı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda cari açığın büyüyeceği, borçlanmanın ve borçları ödeyememe durumunun artacağı anlamına da geliyor. Dolayısıyla geçen bir yılı aşkın zamanda ekonominin düzelmemesi, siyasi istikrarsızlığın, politik belirsizliğin devam ediyor olması, bunun ekonomiye yapacağı olumsuzluklar ortadayken; iktidar bu sorunları çözmek yerine sözde ‘istikrar’ söylemiyle başkanlık rejimini hayata geçirmeye çalışıyor.”


“REFERANDUMDA REJİM OYLANACAK”

 Türkiye’nin önünde rejimin oylanacağı bir referandum olduğunu dile getiren İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “Önümüze konulan 18 maddelik baskıcı ve tüm yetkiyi bir tek elde toplayan değişikliğe karşı mücadele ortamı yaratmamız gerekiyor” diye konuştu.

“15 YILDA NE İSTEDİLER DE YAPAMADILAR?”

Ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten iktidarın koalisyon hükümetleri dönemini bitireceği iddiasıyla referandumda rejimi değiştirecek anayasa değişikliğine halktan destek istediğini vurgulayın Onursal Adıgüzel, “15 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. 15 yılda neyi istediler de yapamadılar, neyi değiştiremediler bugüne kadar? ‘Koalisyonlar kötüdür’ diyorlar.  15 yıldır bir koalisyon hükümeti gördünüz mü? Gençlerimiz bu hükümetle büyüdü ve hala da iktidardalar. Gençlerin bunu karşılaştırma şansları dahi olmadı. Bizim gördüğümüz ‘fiili paralel koalisyonlar’ var ama resmi anlamda bir koalisyon hükümeti 15 yıldır Türkiye’de yaşanmadı” şeklinde konuştu.