Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Eczacı Burhanettin Bulut, geçtiğimiz günlerde genel kurulu yapılan, kendisinin de dört dönem başkanlığını yaptığı Adana Eczacı Odası’nın (ADEO) yeni yönetimine başarı diledi. 1 Kasım sonrasında TBMM’de meslektaşlarının temsilcisi olup, eczacıların sorunlarına çözüm üretmek istediğini belirterek, eczacılardan destek isteyen Bulut, “Mevcut hükümetin tek alternatifi mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP iktidarı daha çok barış, daha çok özgürlük ve refah demektir” dedi.

“AKP ÜLKEYİ DÖNÜŞTÜRDÜ”

AKP iktidarı döneminde ülkenin dönüştürüldüğünü aktaran Bulut, eczacılığın kırılma noktasının, 2005 yılında hayata geçirilen sağlıkta dönüşüm programı olduğunu ifade etti. Sağlıkta dönüşüm programının eczaneler üzerinden yürütüldüğünü ifade eden Bulut, eczacılık fakültelerinin sayısının artırılması, ilaç fiyatlarındaki düşüşten kaynaklanan farkların eczanelerden karşılanması gibi nedenlerle eczanelerin diğer meslekler gibi sıkıntılı bir döneme girdiğine işaret etti.

“CHP İKTİDARI DAHA ÇOK BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK DEMEK”

Eczacıların sorunlarını en iyi bilen insanlardan biri olduğunu dile getiren Bulut, TBMM’de eczacıların sözcüsü olacağını kaydetti. CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir siyasi parti olduğunun altını çizen Bulut, “AKP, ülkeyi fakirleştirdi, bütünşehir yasasıyla köyü ve köylülüğü ortadan kaldırdı, sağlık alanını tamamen paralı bir hale getirdi. 7 Haziran sonrasında da halk iradesini yok sayan bir anlayışla hareket etti. CHP sorumluluk bilinciyle ‘Önce Türkiye’ diyerek ülke ve halk menfaatlerini önde tuttu. İktidarın tek alternatifi CHP’dir. CHP iktidarı daha çok barış, daha çok özgürlük ve refah demektir” şeklinde konuştu.

Ziyaretinden dolayı teşekkür eden ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Bulut’a başarı diledi.