‘Demokrasi Nöbeti’ tutan kalabalığa seslenen Başkan Fikret Yeni, Boğaz Köprüsü’nün isminin ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesinin ardından Adana’da da darbeleri çağrıştıran bulvar ve cadde isimlerinin değiştirilmesi yönünde taleplerin geldiğini söyledi. İsim değişikliği konusunda yetkinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Adana’da hala darbeyi çağrıştıran sokaklarımız var. Caddelerimiz var. Meydanlarımız var. Ben burada AK Parti adına şu sözü veriyorum. Biz darbeyi çağrıştıran Kenan Evren Bulvarı, darbeyi çağrıştıran Cemal Gürsel Caddeleri’nin adını değiştirerek vatan nöbetinde şehit olan kardeşlerimizin adının verilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gurup olarak teklifte bulunacağız. Nasıl ki boğazın gerdanlığına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adını konduysa Adana’da da bundan sonra darbeyi çağrıştıracak bir isim olmayacak. Bu vatan için seve seve canını veren şehitlerimizin adını yaşatmak için inşallah ben buradan diğer siyasi partilere de sesleniyorum. Bu çağrımıza kulak verirler en kısa zamanda darbe kalıntılarını ortaya koyan Kenan Evren Bulvarı’nın adı da değişir. Cemal Gürsel Caddesi’nin adı da değişir” dedi.  

‘DEFALARCA SALDIRI YAPILMIŞ’
Bu coğrafyaya, bu vatan toprağına tarihler boyunca defalarca saldırı yapıldığını ve bunların hepsinin geri püskürtüldüğünü hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Vatan şairimiz ‘Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın’ derken bizim ecdadımıza seslenmişti. Hamdolsun ki milletimiz vatan şairimizin bu sözüne uygun, yine hainlere bu vatan toprağını ezdirmedi, tepeletmedi. Hepinizden Allah razı olsun. Bu meydanları tanklarla doldurmaya çalışanlara cevabı siz Adanalı kardeşlerimiz verdiniz. Sizler bu meydanları doldurmak suretiyle bu meydanlara tankların girmesine izin vermediniz. 78 milyon insan demokrasisine sahip çıktı. 78 milyon insan vatanına bayrağına ezanına sahip çıktı. Adana da bu 78 milyon insanın bir parçası olarak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. İlk günden beri meydanı hınca hınç dolduran Adanalı kardeşlerim ‘Biz başkomutanımızın arkasındayız. Başkomutanımıza laf söyleyene cevabı biz veririz’ diyor” şeklinde konuştu.

‘VATANIMIZA GÖZ KOYANIN GÖZÜNÜ ÇIKARIRIZ’

Bu milletin içinden çıkmış, bu milletin ekmeğini yemiş hainlerin 15 Temmuz’da çok haince bir saldırı gerçekleştirdiğini, onlara en iyi cevabı da meydanları dolduran milletin verdiğini belirten Başkan Fikret Yeni, şöyle konuştu: 
“Darbe yapmaya kalkışan o darbecilere gerçek darbeyi milletimiz yaptı. Siz yaptınız. Ve onların bir daha bu vatan üzerinde darbe yapmaya cesareti kalmayacak. Sizler Adanalı olarak dediniz ki, ‘Bizler korkmuyoruz. Bizler çekinmiyoruz. Bizler üzülmüyoruz. Ve bizler üzülmeyeceğiz. Bizler vatanımıza göz koyanın gözünü çıkartırız. Bizler bu vatan nöbetini sonuna kadar tutarız’ dediniz. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokaklara çıkın, meydanlara çıkın’ çağrısına hep beraber cevap verdiniz. Ve ben biliyorum ki başkomutanımız tarafından ‘Evlere dönün’ deninceye kadar bu meydanları bırakmayacaksınız. Çünkü bizler geleceğimizi, yeni Türkiye’yi, 2023’ü hedeflemiş Türkiye’yi yaşamak istiyoruz. Bizler eski Türkiye’yi istemiyoruz. Bizler vesayetçi, milletin üzerinde ceberrut gibi duran, o vesayetçileri istemiyoruz. Bizler demokrasisini geliştirmiş, bizler sağlığında gerekli yatırımı yapmış, eğitimine gerekli katkıyı koymuş, meydanlarını, hava yollarını, köprülerini çoğaltmış modern Türkiye istiyoruz. Onun için bunu akamete uğratmak isteyenlere cevabı 15 Temmuz’da verdik. Gerekirse bundan sonra da vereceğiz.

‘BİZİ YIKMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ’

Diyor ki bu hain FETÖ’nün başı sığındığı yerdekilere ‘Beni Türkiye’ye vermeyin. Ben sizin emrinizdeyim’ ve kendince Türk milletini yıkabileceğini söylüyor. Buradan Adana meydanından sesleniyorum. Bizi yıkmaya gücünüz, yıkılsak da görmeye ömrünüz yetmez. Bilin ki bu vatan toprakları sadece size mezar olur. Bu vatan toprağında bu bayrağın dalgalanmasına engel olamazsınız. Bu vatan toprağında ecdadın bize bıraktığı bu vatan toprağında ezanlarımızı susturamazsınız.

Değerli kardeşlerim başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın talimatı gereği nöbetlere devam ediyoruz. Biz nöbetlerimizi tutmalıyız ki, meydanları doldurmalıyız ki o alçaklar bir daha buraya kötü emellerle bakmasınlar. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın, başbakanımızın talimatları doğrultusunda meydanlardan ayrılmayacağız. Allah Adana’dan razı olsun. Bu büyük meydanı ilk günden itibaren tıklım tıklım dolduruyor. Buradan Adana’nın memleketine sahip çıkacağını, milletine sahip çıkacağını, devletine sahip çıkacağını, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacağını haykırıyor.”