CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Meclisteki 18 aylık çalışmalarını 24 sayfalık gazetede vatandaşlara anlatıyor.

Ali Demirçalı, TBMM’ne Adanalıların oyları ile gittiğini, meclis çatısı altında görev yaptığı 18 aylık sürede yaptıkları çalışmalar hakkında Adanalılara hesap verme amacında olduğunu belirterek, “TBMM’nde her milletvekilinin yaptığı çalışmaları takip etmek mümkün. Halkımızın hizmetindeki 18 ayda,  4 kanun teklifine imza attım, 2 sözlü soru önergesi, Adana için bir meclis araştırma önergesi, 34 adet de yazılı soru önergesi verdim. 5 kez TBMM kürsüsünden Adana ve Adanalıların sorunlarını aktarmaya çalıştım. Bunlar yeterli mi? Bunun takdirini de Adanalılara bırakıyorum.” dedi.

 

DESTEK OLMANIZI BEKLİYORUM

CHP Milletvekili Ali Demirçalı, kendisine ya da partisine oy veren veya vermeyen tüm Adanalıların hizmetinde olduğunu, TBMM’nde Adana’nın sesi olmaya devam edeceğini da ifade etti.  Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütlerine birer mektup göndererek destek istediğini belirten CHP Milletvekili Ali Demirçalı, “Halkın Hizmetinde 18 ay” olarak 24 sayfadan oluşan bir gazete çıkararak yaptığı çalışmaların özetini Adanalılarla paylaştığını, ilk etapta 20 bin adet bastırdığı gazeteyi Adana kent merkezinde dağıttığını, hedefinin 100 bin adet bastırarak tüm Adana’ya ulaştırılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Demirçalı, meclis çalışmalarını her yılın sonunda Adanalılarla paylaşmayı sürdüreceğini de belirterek, şöyle konuştu:


ADANA’NIN HİZMETİNDEYİM

”Adanalı beni oyları ile meclise taşıdı. Ben de çalışmalarımla TBMM çatısı altında Adana’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Adanalılar da meclise gönderdiği tüm milletvekillerini takip etsin, kim ne yapıyor? Hangi hizmetleri veriyor, hangi çalışmalara katkı koyuyor? Ben Adanalılara bir anlamda hesap veriyorum. Hesap vermeye de devam edeceğim. Ben de Adanalılardan, TBMM’ndeki çalışmalarıma katkı koymalarını bekliyorum. Bana hem TBMM’nden hem de telefonlarımdan, sosyal medyadan ulaşabilirler. Tüm Adana’nın hizmetindeyim. Elimden gelen her katkıyı koymaya hazırım”

CHP Milletvekili Demirçalı, Adanalıların çalışmalarını TBMM sayfasından, CHP’nin web sitesinden ve kendi adını taşıyan www.alidemircali.com ve www.alidemircali.net web sitesinden izleyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Kozan İlçesinin il olması, Doğankent Mahallesi’nin de ilçe olması için TBMM’ne kanun teklifi veren CHP Milletvekili Demirçalı’nın TBMM Başkanlığına Başbakan ve bakanlar tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istemiyle verdiği önergelerden bazıları şöyle:

“Adana’da trafik sorunu ile metro, hızlı tren ve otoyol çalışmaları, Adana'nın Seyhan ilçesindeki kentsel dönüşüm uygulaması,  Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Adana Denirspor kulübüne verdiği ceza,  Adana Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı bir hizmet alım ihalesi ile ilgili iddialar, Adana'da bir okulda yöneticilerin velileri seçmeli dersler konusunda yönlendirdiği iddialar,  Adana'da su kullanım bedeli ücretinin yüksekliği, Adana'da 3 gün hastalığı sebebiyle telef olan hayvanlar, Aile hekimliği uygulamasına ve aile hekimlerinin sorunları, Suriye'de düşürülen Türk uçağı, KPSS'deki kopya iddiaları,  Suudi Arabistan Kralı ve körfez ülkeleri şeyhleri tarafından verildiği iddia edilen hediyeler,  Alo 147 hattında yapılan görüşmeler, Gezici mevsimlik tarım işçilerinin sorunları,  Çukurova Üniversitesi Narenciye Gen Bahçesi'nin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yapılması, Kozan İlçesi’nde Gökdere Köprü Barajı inşaatında meydana gelen ve 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada ihmal olduğu iddiası,  Türkiye'de tedavi edilen Libyalı askerlerle ilgili bazı iddialar,  Adana'nın ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü,  Devlet ve özel hastanelere ödenen katkı payları ve hekimler.”

EVSEL KATI ATIK ZAFERİ

TBMM çatısı altında yaptığı çalışmaların dışında Adana’nın her kesimi ile görüşme fırsatı bulduğunu, Adanalıların temel sorunları ile de yakından ilgilenmeye ve çözüm bulmaya çalıştığını belirten CHP Milletvekili Ali Demirçalı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

”Türkiye genelinde tüm ilçe belediyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan bir yasa ile evsel katı atık toplanması ile ilgili vatandaşlardan para toplamak amacıyla belediye meclislerinden karar çıkarttı. Bu kararların hukuka aykırı olduğu görüşüne vardık. Birlikte çalıştığım yol arkadaşlarımın da büyük desteği ile hukukçu arkadaşlarımın çabaları ile mensubu bulunduğum CHP’li Belediyeleri de ayrım yapmadan hepsini mahkemeye verdim. Adana İdare Mahkemeleri yaptığımız başvuruları haklı buldu ve evsel katı atık toplama işini iptal etti. Bu çalışmaları Adanalılara hizmet için yaptık. Sonuçta yargı kararını verdi ve haksız vergiye dur dedi.  Buradan başta Adana olmak üzere tüm belediyelerden halktan haksız topladıkları evsel katı atık bedellerini vatandaşlarımıza iade etmelerini bekliyorum. Bu paraların iade edilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Biz CHP olarak tüm haksız uygulamalara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim için önemli olan halkımızdır, gerisi teferruattır.”