CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü bir dost, bir hemşeri olarak uyarılarda bulunarak, ulaşım hizmetlerine yapılan zammın derhal geri çekilme çağrısında bulundu." Sayın  Sözlü, bu zammı vakit geçirmeden geri çekilmeli" dedi ve ekledi,"Aksi takdirde evsel katı atık vergisinde olduğu gibi ulaşım zammını da Adanalı adına yargıya taşıyacağımın bilinmesini isterim." diye konuştu.

Ali Demirçalı, Adana'da tarihte görülmemiş oranda bir kalemde bu oranda ulaşım hizmetlerine yapılan zammı kabul etmenin mümkün olamayacağını söyledi. Demirçalı, yazılı açıklamasında şu örüşlere yer verdi:

" Adana halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü'yü uyarıyorum. Son yapılan ulaşım zammının Adana gibi Türkiye'de İssizliğin ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bir kentte, en az yüzde 35, bazı durumlarda ise yüzde 70 oranlarına ulaşan zammı acilen geri çekmeli. Sayın Sözlü'den halkımızın yanında bir belediye başkanı olarak yer almasını bekliyorum.

Belediyecilik hizmetleri aslen kamusal bir hizmettir .Gerçek belediyecilik  bir ticarethane işletmesi değildir.  Toplu taşım  hizmeti de bu kamusal hizmetlerin başında gelir. Kamusal hizmetlerde kar-zarar oranları düşünülemez.

Tüm Türkiye'ye baktığımızda neredeyse ulaşım kilometresi başına en pahalı toplu taşım ulaşım ücretinin Adanalıya reva görülmesi kabul edebileceğimiz bir şey değildir.

Belediyemizin imkanları yetersiz olabilir. Ucuz ulaşım, belediye başkanımızın öncelikleri arasında olmayabilir. Bu durum dar gelirli halkımızı zora sokacak zammın yapılmasını gerektirmez, haklı kılmaz.

Toplu taşıma hizmetlerindeki kamu yararına edilen zarar belediyenin daha az öncelikli hizmetlerinden karşılanabilir iken kolaycılığa kaçıp  bütçe yetersizliğine sığınmaktadır.

Sayın Sözlü Belediye Başkanı olmadan önce kendi twitter hesabından "Öğrenciler Toplu Taşımadan Ücretsiz Faydalanacak" ifadelerine yer verirken bugün bunu inkar etme yolunu seçmektedir. Oysa Sade öğrenciler değil, bu kentin emeklisi, engellisi, yaşlısı, öğrencisi, memuru ve işçisi bu hizmetten indirimli olarak faydalanabilmelidir.

Seçimden önce bunu taahhüt eden sayın Sözlü'yü Adanalıya verdiği sözünü tutmaya  davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim seçim bildirgemizde de halkımıza  indirimli ulaşım hizmeti taahhütlerimiz arasında yer almaktaydı. Biz bunu gelir-gider dengesini düşünerek taahhüt etmiştik. Şimdi anlaşılıyor ki; Sayın Sözlü hesapla konuşmayıp sadece popülizm yapmış. Adanalı yıllardır zaten popülist politikacılardan bıkmıştı. Şimdi bir de Sayın Sözlü'nün popülizmine Adanalının karnı toktur.

Adanalıya popülizm yapacak değil hizmet edecek bir Büyükşehir Belediye Başkanına ihtiyaç var. Bu nedenle, Sayın Sözlü'yü öncelikle bir politikacı olarak değil bir dost bir hemşeri olarak uyarmak isterim "Acilen bu zammı geri çek, halkın yararına bir belediyeciliğin önünü aç."

Adana Milletvekili olarak halk için görev yapıyorum. Verilen hizmetler konusunda siyasi parti farkı gözetmeden uyarılarımı yaptım, yapmaya devam edeceğim.

Buradan Sayın Sözlü'ye şunu da anımsatmak istiyorum. Geçmiş dönemde aralarında CHP'li Belediye Başkanlarımızın da olduğı ilçe  belediye başkanlarımızı özellikle  Evsel Katı Atık Vergisi konusunda da uyarmıştım.  Ve halkımızın yararına yargıya taşıyarak bu verginin iptal edilmesine öncülük ettim. Sayın Sözlü'nün, gerekirse  bu insafsız ulaşım zammının iptali için yargıya götüreceğimin bilinmesini isterim."

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, toplu taşıma hizmetlerine yapılan zam konusunda örgütlü tüm sivil toplum kurumlarını Adanalının yanında yer almaya çağırdı.