CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, belediye seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu, halkımızın oylarıyla 11 yıldır ülkeyi kötü yöneten AKP iktidarından hesap soracağını söyledi.

Demirçalı, CHP İl Başkanı Orhan Sümer ile Yumurtalık İlçesi’ni ziyaret ederek CHP İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, ilçe yöneticileri ile görüştü. Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt ile Yumurtalık’ta Belediye Başkan Aday Adayları Bayram Ali Yılmaz, Zeki Kurtul, Mustafa Ündemir ve Ali Kurtulgan’ın da katıldığı görüşmede, belediye seçimleri ve ilçenin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunan CHP Milletvekili Ali Demirçalı, esnafları da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.


Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Yumurtalık İlçe başkanlığında yaptığı açıklamada, CHP’nin 90 yıllık geçmişi olan köklü bir parti olduğuna dikkat çekerek, belediye seçimlerinde seçimi kazanacak adaylarla sandığa gideceğini söyledi. Yumurtalık, Ceyhan ve Karataş’ta Belediye Başkanlığına talip olan aday adaylarından çok çalışmalarını isteyen Demirçalı, ”Sizlerden aday olduğunuz yerde çok çalışmanızı istiyorum. Seçimde tek vücut olup aday gösterilen arkadaşımızı seçtirebilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Her arkadaşımızın aday olma hakkı var, ancak bir tek adayımız olacak.” dedi.

Belediye Başkanlığına aday adayı olanların vizyonunun olması, yaşadığı kenti ve yaşadığı kentin insanını sevmesi gerektiğinin altını çizen CHP Milletvekili Demirçalı, CHP’nin göstereceği adayların profillerinin bu anlayışta ve kriterde olacağını kaydetti. Demirçalı, “Tüm Belediye Başkan aday adaylarımız yakından izleniyor. Aday belirleme sürecinde birçok yönteme başvurulacak. Kamuoyu araştırmaları yapılacak ve en iyi adayı belirleyeceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuştu.


AKP’nin 11 yıllık iktidarında Adana ve ilçelerini ihmal ettiğini, her geçen gün işsizliğin arttığını, vatandaşın yoksullaştığını ifade eden Demirçalı, 30 Mart 2014 seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu, halkın iktidara sandıkta oylarıyla gerekli dersi vereceğine inandığını sözlerine ekledi.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer de Belediye Başkanlığına aday adayı olan tüm arkadaşlara başarılar diledi, bulundukları bölgelerde gitmedikleri mahalle, köy ve sokak ile çalmadık kapı bırakmamalarını istedi. Sümer, belediye seçimlerinin önemine dikkat çekerek, Adana’da tüm ilçelerde iddialı olduklarını sözlerine ekledi.

Yumurtalık İlçesinde verilen iftar yemeğine, İl Başkanı Orhan Sümer,   CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, Karataş İlçe Başkan Ersan Aygün ilçe yöneticileri, İlçe Kadın ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile 3 ilçedeki belediye başkan aday adayları katıldı.