CHP Adana Milletvekili VE TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi  Ali Demirçalı, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam Belediye Başkanlarını  Evsel katı atık bedellerinin bir an önce vatandaşa iadesi için çağrıda bulundu

Evsel Katı Atık Bedelinin iptali için açtıkları davalarda mahkemelerin yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini anımsatan CHP Milletvekili Ali Demirçalı, yazılı açıklamasında şöyle konuştu:

 “Mahkemeler, Evsel Katı Atık Bedelleri ile ilgili açtığımız davalarda yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Aradan bir yıl geçti, ilçe belediyeleri topladıkları paraları vatandaşlara iade etmemekte direniyorlar. Mahkemelerin kararları ortada. İlçe belediyelerinin tutar hiçbir dalı kalmadı. Zira, yürütmenin durdurulmasının yanı sıra mahkeme iptal kararı da verdi. İlçe belediyelerine siyasi parti ayrımı yapmadan çağrıda bulunuyorum. Mahkeme kararlarını uygulayın ve vatandaşın parasını iade edin.”
Ali Demirçalı, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili olarak gücü yettiğince, imkanlar el verdiği sürece  halkın sorunları karşısında sonuna kadar yanlarında olacağını belirterek, “Her türlü baskıya, sindirmeye, zulüm vergiye karşı çıkmaya devam edeceğiz. Halkımızın vekâletini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğim. ” dedi.

CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da 500 bin dolayında su abonesi bulunduğunu, her ay toplanan paranın da küçümsenmeyecek boyutta olduğunu sözlerine ekledi.