CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili  Ali Demirçalı, eylemleri ve söylemleriyle doların yükselmesine neden olanların, döviz lobisine hizmet ettiğini söyledi. Demirçalı, “Doların yükselmesinin kimleri zengin ettiğini görmek isteyenler dönsün, yolsuzluğu meslek dalı haline getirenlere baksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümet kanadının Merkez Bankası’na dönük tavrının, doların 2.53 ile tarihi rekor kırmasında yol açtığını belirten Demirçalı, “Üstelik bu tavır bilinçli ve sistematik bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Demirçalı, eylemleri ve söylemleriyle doların yükselmesine neden olanların, yandaşlarının zenginliğine zenginlik kattığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

DÖVİZ LOBİSİNE HİZMET EDİYOR

 “Her fırsatta ekonomideki kötü gidişatı faiz lobisinin üzerine yıkanlar, şimdi döviz lobisine hizmet etmektedir. Merkez Bankası’na dönük dinmek bilmeyen eleştirileriyle doların yükselmesine sebep olanlar, yandaşlarını da zengin etmiştir. Doların yükselmesiyle hangi siyasilerin, hangi bürokratların, hangi işadamlarının zenginleştiği herkesin malumudur.”  CHP’li Ali Demirçalı, dolardaki önlenemez yükselişin kimleri zengin ettiğini görmek isteyenlere, yolsuzluğu meslek dalı haline getirenlere bakmalarını önerdi.

Yolsuzluk yapanlar, hırsızlar yine kazanmıştır”

Demirçalı, “17-25 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra yolsuzluğu, hırsızlığı, ayakkabı kutularında milyonlarca dolar bulunmasını, rüşvet ve yolsuzluk paralarını bavullarla, üstelik faiziyle geri alınmasını normalleştirenler, bir kez daha kazanmıştır, bir kez daha zenginleşmiştir. Yandaşları, dolarlarına dolar eklerken, fakirleşen yine halk olmuştur, dolarla borçlanan sanayici ve işadamı olmuştur. Üreten kesim, üzerine binen borç yükü nedeniyle yatırımına, harcamasına ara verecek, büyük bir ihtimalle de işçi çıkarmaya başlayacaktır” diye konuştu.