CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, AKP’nin ve onun Cumhurbaşkanı Adayı Başbakanın miadını doldurduğunu belirterek, Adanalının çeteye oy vermeyeceğini söyledi.

Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Çukurova İlçe Belediye Meclis Üyeleri Fatma Arguz, Gülten Baydemir, CHP İstanbul 11. Dönem İl Genel Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, CHP Çukurova İlçe Kadın Kolları üyeleri ve mahalle sorumluları ile Adana'nın Pozantı İlçesi'ndeki Tekir Yaylası'nda Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Demirçalı ve belediye meclis üyeleri Tekir Yaylasında esnafı ziyaret etti, kahvehaneleri gezdi, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tanıtımını yaptı, hazırlanan broşürleri dağıttılar.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, vatandaşlardan 10 Ağustos tarihinde mutlaka sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Demirçalı, şöyle konuştu:

 "10 Ağustos'ta Adanalılar sandığa giderek tercihlerini Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana kullanacaktır. Adanalılar kendisini cezalandıran AKP'nin adayına gerekli dersi verecektir. Adanalıların sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana tercihini kullanacaklarına inancımız tamdır.

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu cumhuriyetten, demokrasiden yana olan bir isim. Ülkesini, milletini, bayrağını  seven, demokrasiden yana olan herkesin Sayın İhsanoğlu’na destek olması gerekir. Başbakan artık miadını doldurdu. Ülkeyi uçuruma sürükleyen Tayyip Erdoğan’dan kurtulmanın yolu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden geçiyor.  Adanalılar ve  ülkemiz insanı Tayyip Erdoğan’a oy vererek harama ortak olmaz.


AKP 12 yılı aşan iktidarında çoğu yerde olduğu gibi Adana’da da sanayiyi, tarımı ve ekonomiyi bitirdi. Adanalı çeteye oy vermez. Her kesimden ilgi gören Sayın İhsanoğlu’na büyük destek verileceğini ümit ediyorum. Herkesin, ‘Parlamenter sistem mi, başkanlık veya yarı başkanlık sistemi mi?’ diye düşünerek tercihini yapmasını diliyorum. Bu bilinç içerisinde vatandaşımız  sayın İhsanoğlu için oy kullanacaktır” 

Ali Demirçalı, 10 Kasım'da CHP'li belediyelerin vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak amacıyla yaylalardan kent merkezine otobüslerle seçmenlerin taşınması konusunda da gerekli desteği verme hazırlığında olduğunu da sözlerine ekledi.