CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  Egemen Bağış'ın söylediği iddia edilen  ses kayıtlarına Adana AKP İl Başkanının kınamayıp tepkisiz kalmasına tepki gösterdi.


CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı,  “Egemen Bağış 'bakara makara' diyor, Allah'ın kelamıyla dalga geçiyor, 'her cuma bir ayet sallıyorum' diyor, 'milleti uyutuyorum' diyor. Adanalılar buna sesiz kalmaz. Açıkça küfür olan bir konuda sessiz kalmak, hoş görmek de küfürdür. Çünkü küfre rıza küfürdür. Müslümanlar ile kimse dalga geçemez. Bu gayretullaha dokunur." diyerek ses kayıtlarına Adana AKP İl Başkanının kınamayıp tepkisiz kalmasına sert tepki gösterdi

 CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  "Bu iddia doğruysa, birazcık onur, birazcık izzetinefis, bir iman zerresi, kırıntı kadar bir inançları varsa derhal önce bir basın açıklaması yaparak Adana’daki Müslümanlara bunları izah etmeliler, tepki göstermeliler sonra da Adana’daki Müslüman halktan özür dilemelidir" dedi.

Demirçalı yazılı açıklamasında Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Metehan Demir'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ve tepki göstermeyenlere de tepki gösterdi. Demirçalı, bir Müslüman olarak internete düşen bazı ses kayıtlarından çok rahatsız olduğunu belirtti. Demirçalı, şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerimi, siyasete alet etmek, siyaset yolunda dalgaya almak, ayet ve sure ise matrak geçmek küfürdür, bunu yapan kâfirdir. Bunu söyleyen kişi Müslümanlıktan çıkar. Bunun başka bir açıklaması yoktur.  Bunu yapanlar ve bu yanlışlığa sessiz kalanlarda kâfir sayılır. 'Her Cuma bir ayet sallıyorum' diye söylemek Müslümanları hafife almaktır, ayetle alay küfürdür. Hem de böylelikle Müslümanları da kandırdığını itiraftır. 'Bu Bakara iyi makara' diyerek Bakara Suresine 'iyi makara' demek küfürdür. Adana’daki Müslümanlarda Dünyadaki Müslümanlarda bunu söyleyenleri ve bu söyleyenlere sessiz kalanları asla affetmeyecektir. Eğer bunları başka bir partiden bir milletvekilinin ağzından çıksaydı, yer yerinden oynardı. Bugün Adana’nın gündemi bu olurdu. Açıkça küfür olan bir konuda sessiz kalmak, hoş görmek de küfürdür. Çünkü küfre rıza küfürdür. Bu nedenle bir Müslüman olarak bir milletvekiline ait olduğu iddia edilen bu cümleleri şiddetle, nefretle, lanetle kınıyorum. Müslümanların oyları ile milletvekili olup, Müslümanların inancı ile kimse alay edemez. Bu gayretullaha dokunur. Unutulmamalıdır ki vatan sevgisi de imandandır"