CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, TBMM’nde sayılarının az olmasına rağmen 1 Ekim’den itibaren seslerinin gür çıkacağını söyledi.
Ceyhan İlçesi’nde esnafı ziyaret eden ve CHP İlçe binasında partililerle görüşen Adana Milletvekili Ali Demirçalı, AKP’nin tüm icraatlarını mercek altında tuttuklarını ifade etti. Meclisin açılmasıyla birlikte vatandaşların  CHP’yi yakından izlemelerini isteyen Demirçalı,”AKP iktidarı göz boyamaktan başka bir şey yapmıyor. AKP hiçbir alanda samimi değil. Ne iç politikada ne de dış politikada samimi değiller. AKP’nin her çalışmasını yakından takip ediyoruz.”dedi.
AKP’nin Adana’ya hizmet vermediğini, Adana’nın AKP iktidarında cazibe merkezi olmaktan çıktığını da ifade eden CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, “Adana halen işsizlikte, yoksullukta ve yolsuzlukta bir numara. Adana göç almıyor,  artık nitelikli göç veriyor. Kalifiye insanlarımız başka kentlere gitmek zorunda kalıyor. İşsizlik rakamları her açıklandığında yüreğimiz sızlıyor. İnsanlarımız işsiz ve aşsız. İş bulsa çalışacak. Adana yaşanabilir bir kent olmaktan da çıktı. Adana’nın imajı da her geçen gün kötüleşiyor. “ şeklinde konuştu.
AKP’nin seçimlerde CHP vaadlerini hayalci olarak nitelediğine dikkat çeken Demirçalı, seçim sürecinde ve sonrasında CHP projelerinin uygulanabilirliğinin ortaya çıktığını da kaydetti. CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, hedeflerinin yerel seçimler olduğunu, bu seçimlerde CHP’nin Adana’da tüm belediyeleri kazanarak iktidar yolunu açacağını da sözlerine ekledi.