CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı,  AKP yöneticilerinin dini siyasete alet etmeyi alışkanlık haline getirdiğini öne sürdü. Demirçalı, “AKP bu kez de OTİZMİ siyasete alet etmiştir.” dedi

Ali Demirçalı, son dönemlerde din üzerinden siyasette Adana’nın seçilmesinin manidar olduğunu, Adana Müftüsünün açıklamasından sonra Otizm üzerinden siyaset yapılmasının da deli saçması olduğunu kaydetti. Demirçalı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“2 dönem AKP Adana İl Yöneticiliği yapan ve halen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın danışmanlığını yürüttüğünü açıklayan Fehmi Kaya, ‘Otistik çocukların beyinlerinde inanç alanı, Allah alanı gelişmemiş’ olduğunu söyleyerek ‘Onun için ibadet etmeyi, Allaha inanmayı bilmiyorlar. Doğuştan ateisttirler.’ açıklamasında bulundu.

Fehmi Kaya, otistik çocuklarla ateistler arasında bir bağlantı var” diyerek onları inançlı çocuklar haline getirmek için Yüreğir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak, otistik çocuklara ücretsiz terapi merkezi açılacağını, burada otistik çocukların inançlı çocuklar haline getirileceğini” söyledi. Bu söylemin anlamsız bir tartışma olacağı açıktır. Tamamıyla bilimsellikten uzak, değil uzman görüşü olsa olsa AKP’nin dini duyguları sömürme isteğinin ne boyutlara geldiğini gösteren deli saçması bir yaklaşımdır.

 Konu ulusal anlamda tepki görünce yıllardır Fehmi Kaya’nın görüşleri üzerinden  fikir beyan eden AKP yetkililerinden önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, ardından AKP il Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve son olarak da danışmanlığını yaptığı belediye başkanı Mahmut Çelikcan “biz yapmadık o yaptı” mantığı ile  ortada bıraktı.

Bu çarpık zihniyetle belediye kültür evlerinde ortak çalışma başlatmayı düşünenler hiç beklemedikleri bu kamuoyu tepkisi karşısında bırakın projeyi tartışmayı neredeyse Fehmi Kaya’yı tanımıyoruz”  diyecek hale geldiler.

Aslında AKP’nin dini konulardaki yobaz ve önyargılı zihniyetinin istemeden dışa vurumu olarak gerçekleşen bu beyan Fehmi Kaya ile ortak olarak başlayan AKP’li yöneticilerin sorumluluğu ortadadır.

Sayın Fehmi Kaya ve AKP’li yöneticilerini bu dini istismar alışkanlıklarının yorumunu değerli halkımıza bırakıyor, kendilerini Allaha havale ediyorum”