CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı dahil tüm seçilecek kademelere adayların belirlenmesinde partiçi demokrasinin işletilerek genel merkez gözetiminde yapılacak bir önseçimle belirlenmesini istedi

Demirçalı yaptığı açıklamada, Ankara’da CHP ''Yerel Seçim Adaylarını Belirleme Komisyonu'' üyeleri Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Bülent Tezcan, Adana’nın Parti Denetmen Milletvekilleri Levent Gök(Ankara) ve Arif Bulut (Antalya), Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Milletvekili Ümit Özgümüş ve Turgay Develi ile İl Başkanı Orhan Sümer’in katıldığı toplantıda belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin hangi yöntemle belirleneceğinin görüşüldüğünü söyledi. Demirçalı, bu görüşmede her aşamada parti içi demokrasinin önemini vurgulayarak, önseçim önerdiğini bildirdi. 

PARTİ ÜYELERİMİZ BELİRLESİN

Ali Demirçalı, “Parti denetiminde yapılacak önseçim, Adana milletvekillerimizin ve genel merkez yöneticilerimizin yükünü azaltacak. Yapılacak bu önseçim partimize, adaylarımıza ve demokrasimize de katkı koyacak, parti içi demokrasi de işletilmiş olacaktır. Ortaya sandık konulsun üyelerimiz tercihlerini, kimleri aday göstermek istediğini belirlesin. Çıkacak sonuca üyelerimizde, örgütlerimiz de saygı gösterecektir.“şeklinde konuştu.