Ali Demirçalı yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'un yarattığı provokasyon ortamını kınıyorum.  Sayın Valiyi istifa ederek,  4 bin yıllık barış ve huzur kenti Adana'yı terk etmeye davet ediyorum. Bu konuda da Adanalılardan destek bekliyorum.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş' un  kendi hazırladığı program uyarınca Atatürk Parkı'nda dün (28 Ekim) çelenk koyma programı düzenledi. Atatürk Parkında,  Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara "Türk Bayrağı Rozeti" dağıtılmasına, Vali Hüseyin Avni Coş,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekilinin adının yazmasına tepki göstermesi ile başlayan gergin ortamda, Vali Coş amacını ve haddini aşan bir üslupla töreni provoke etmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır.

Sayın Hüseyin Avni Coş'u makamını boşaltmaya davet ediyorum. Başbakana yaranmak istiyorsa, bunu törenlerimizi sabote etmek yerine makamından istifa etsin ve çok arzuladığı AKP  saflarına açıkça katılsın.  Bulunduğu makam Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilidir. Kendisi bunun farkında olmayabilir ancak bu makam böyle bir yaklaşımı kaldırmaz.

Atatürk, Bayrak ve milli değerlerimiz üzerinden hareket ederek şov yapmak yeni değildir. Adana Valiliği makamını işgal eden Hüseyin Avni Coş geçmişten beri bu tavrını adet haline getirmiştir. Hüseyin Avni Coş daha önce görev yaptığı Kırklareli ve Aydın illerimizdeki törenlerde de benzer tabloları  sergilemiştir. Valinin bu kentlerde yaşattığı krizler unutulmamıştır.

Sayın Vali, Türk Bayrağımızı kullanmak hassasiyeti içerisindeyse önce kentin, devletin parasıyla donatılan bilbordlara baksın. Bu bilbordlarda Türk Bayrağı üzerinde Sayın Tayyip Erdoğan'ın resmi ve altında AKP'nin ampulünü görecektir. Bu da göstermektedir ki,  amaç ne Atatürk ne Bayrak. Amaç, kamuoyu önünde şov yapıp Başbakana mesaj göndermek.

Adana valilik makamı, ne mesaj verme yeridir , ne de şov yapma yeridir. Sayın Coş bir an önce yaptığı provokasyonun hesabını vermeli ve işgal ettiği makamı boşaltarak 4 bin yıllık Barış ve huzur kenti Adana'yı terk etmelidir.