Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Genel Kurul Toplantısı Seyhan İlçesi Baraj Yolu 4.5 Durakta bulunan Rüya Müzikholde  yapıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin gündeme ilişkin açıklamalarının damgasını  vurduğu genel kurul   toplantısına kuran tilaveti, İstilal Marşının okunması ile başlandı. BBP Adana İl Başkanı Ahmet Şahin ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin  tek listesi ne 147 delege   güven oyu verdi.  BBP Osmaniye İl  Başkanı   İsmail Gümüş’ün divan başkanlığını yaptığı Genel Kurul Toplantısında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, Bekir Sami Gül, Mustafa Demir ve Gazeteci Hüseyin Yetiş’e hizmetlerinden dolayı BBP Adana İl Başkanı Ahmet Şahin  tarafından plaket takdim edildi. 

ÇOK SAYIDA SEÇKİN DAVETLİ KATILDI
BBP Adana İl Başkanlığı Genel Kurul toplantısına ;  BBP  Kahraman Maraş İl Başkanı Kasan Kızıldağ,  Gaziantep İl Başkanı İsa Kaya, Hatay  İl Başkanı Nevin   İl Başkan ı Nevin Zeytineli, Osmaniye İl  Başkanı İsmail Gümüş, İçel ( Mersin) İl Teşkilatı,  Tarsus İlçe Başkanı  Hasan Köse , Alperen Ocakları Adana İl Başkanı Cihat Can Kılıç, BBP Adana İl Eski Başkanı Hüseyin Yılmazer , BBP İlçe Başkanları  ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. 
“BBP ADANA’NIN HER İLÇESİNDE DAHA GÜÇLÜ OLACAK”
BBP Adana İl Başkanı Ahmet Şahin  açılış konuşmasında Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun “ Biz dik durduk düz yürüdük “  sözünü bir kez daha  hatırlattı.Ahmet Şahin , “ Bizim davam ız  İlahi Kematullah davasıdır. Bizim davamız Nizam-ı Alem davasıdır. Bizim davamız  bayrak ve vatan davasıdır. “ diyerek genel kurul toplantısına  katılan davetlileri selamladı. 
“ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici  ise Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, şehitlerimizi selamlayan Mustafa Destici Ülkemizin çok zor  süreçlerden geçtiğine dikkat çekti.  Mustafa Destici, “ Ülkemiz insanının temel problemi nedir ? diye sorduğumuzda cevap olarak söylediği problemlerin bu gün çözülmüş değil de tam tersi ne daha büyük problemler  olarak milletimizin karşısında durmaya devam ettiğini ;  yada milletimize zarar vermeye devam ettiğini görmekteyiz.” Dedi. 

“SORUNLAR GİDEREK ÇÖZÜMSÜZ HALE GELİYOR”
Türkiye’nin en önemli sorununun terör olduğunu belirten Mustafa Destici, yıllardır dile getirmelerine rağmen bir çok sorunun görmezden gelindiğini ifade etti. Mevcut hükümeti gereken tedbirleri alması yönünde uyaran Mustafa Destici,“ Ekonomik sorunlar ve işsizlik, gayri ahlaki davranışların çoğalması,  temel hak ve özgürlüklerdeki eksiklikler en önemli sorunlar karşımıza çıkıyor. Terör örgütü PKK ile  muhatap alınmaz ve top yekün mücadele sergilenirse sonuç alabiliriz diye dile getirdik.Ama maalesef bu güne kadar bu yapılmadı. PKK’nın devlet içerisine sızmış memurlarına karşı bu güne kadar bir operasyon yapılmadı. Ama dört yıl önce söylediğimizde bizleri dinlemediler. Şimdi ise hükümetin aklı yeni başına geldi. Bizim dört yıl önce söylediklerimizi yeni anladılar. Gereğini yapmaya başladılar.“diye konuştu. 
“ARTIK DAHA FAZLA BEKLEMENİZE GEREK YOK”
Türkiye’de idam cezasının  bir an önce yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’a seslenen Mustafa Destici, “ Verdikleri sözü unuttular.Ama biz unutturmayacağız. Neden  bekliyorsunuz.? Milleti oyalıyorlar. Milleti aldatıyorlar. İktidarın son teklifinin insani ve vicdani bir yanı yok. Artık  bıçak kemiğe dayandı. Artık daha fazla bekleyerek zaman kaybetmeyin. Bir an önce müdahale edin.” Şeklinde konuştu.  Türkiye’nin terörle  mücadele verirken dış politikada da stratejik hassasiyetlere daha fazla dikkat ederek politika izlemesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Destici, ABD’nin sözüne hiçbir zaman itibar edilmemesini istedi. 
“YANLIŞ POLİTİKALARIN BEDELİNİ  MİLLETİMİZE ÖDETİYORLAR”
Parçalanmış Suriye ve Irak’ın Türkiye’ye değil de ABD ve İsrail’e faydasının olacağını söyleyen Mustafa Destici, güçlü Türkiye’nin yolu güçlü üst düzey ilişkilerini devam ettirmesi çağrısında bulundu. Mustafa Destici“ Yanlış politikaların bedelini binlerce insanımız canları ile ödediler. Geçmişteki hataların  bedelini milletimiz ödemeye devam ediyor. Ekonomik sorunlar giderek artış gösteriyor. Ülkemiz insanı geleceğinden endişelidir. “Cari açık devam ederse duman oluruz “ diyen Cumhurbaşkanımızın ağzından çıktı. Bu söze çok dikkat edilmeli. Ama maalesef ; İsrafı devlet teşvik ediyor. Tasarruf tedbirlerini uygulamalı. Devlet üretime önem vermeli. Ama işsizlik patlamış durumda. Buna son verilmeli.” Dedi. Büyük 
Birlik Partisi (BBP) Adana İl Asil Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu. Ahmet Şahin (Başkan), Nülifer Velioğlu, Fatma Gezer, Bekir Sami Gül, Mehmet Yenel, Mustafa Aktaş, İsmail Hakkı Yıldırım, Yıldıray Sarı, İsmail Bekşen, Fayık Argunşah, Yener Kerimoğlu, Fatih Akkoç