CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, cezaevlerinde sağlıksız koşullarda
hizmet veren İnfaz Koruma Memurları’nın da, toplumun diğer kesimleri gibi huzursuz ve mutsuz olduklarını söyledi. İnfaz Koruma Memurları’nın, Kapasitelerinin çok üzerinde mahkum konulan cezaevlerinde görev yapmalarına karşın, sosyal haklarının kısıtlı olduğuna vurgu yapan Develi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“ İnfaz Koruma Memurları, cezaevlerinde adeta mahkumlar gibi vakit geçirmelerine karşın, bir çok sosyal haktan faydalanamıyor. Kapasitesinin üzerinde mahkum konulan cezaevlerinde hizmet veren memurların,  giydikleri gömleklerin kalitesinden, çalışma saatlerine kadar birçok konuda aksaklıklar yaşanıyor.  Birçok kamu personeli görev başında hayatlarını kaybettiğinde şehit kabul edilirken, İnfaz Memurları için aynı prosedür işletilmiyor. Cezaevinde çalıştıkları için istenmeyen adam ilan ediliyorlar ama emekli olduklarında sadece silah bulundurma ruhsatları veriliyor.
Çalışma şartlarının aksaklığını gösteren en önemli delil ise memurların hergün katettiği  yolun uzunluğu. Cezaevi içinde de olsa, memurlar gelen avukatlar ve diğer konuklara refakat ettikleri için, günlük yaklaşık 22 Kilometre yol yürüyor. Bütün bu olumsuzluklara karşın sosyal tesisleri dahi bulunmayan İnfaz Koruma Memurları da , toplumun diğer kesimleri gibi mutsuz ve huzursuzlar.Uzun çalışma saatlerine rağmen mesai  ücreti  dahi alamayan  İnfaz Koruma Memurları’nın içinde bulunduğu durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak, sorunların çözümü için katkı koyacağım ”