Diyarbakır bölgesi enerji dağıtım şirketinin Başbakan’ın ‘medya havuzuna’ 100 milyon lira koyduğu iddia edilen Abdullah Tivnikli’nin şirketi EKSİM’e 387 milyon dolara satıldığını, bu şirketin şirketi devraldıktan sonra sadece 6 ay içinde şirketin önceden gelen alacaklarını tahsil ederek ödediği parayı çıkarıp kâra geçtiğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Turgay Develi şöyle konuştu:

“Özelleştirme sonrasında bu şirketlerde işçi kıyımı yaşanacağını, taşeronlaşma ve işten çıkarmaların olacağını TBMM’de kürsüsünde defalarca anlattım. Şimdi taşeronlaşmaya ve kötü koşullarda çalışmaya zorlanan, direnenlerin işten çıkarılmalarının nedeni budur. DEDAŞ yüzlerce işçiyi işten çıkardı, taşeronlaştırdı şimdi de kötü koşullarda ve düşük ücretle çalıştırmaya çalışıyor. Direnen DEDAŞ iççileri haklıdır ve işçilerin mücadelesini destekliyoruz’ dedi

DEDAŞ’ta yaşanan kötü çalışma koşullarına karşı direnişin Adana merkezli TEDAŞ’ta da yaşandığını Hatay ve ilçelerinde 200’e yakın işçinin taşeronlaşma nedeniyle kapı önüne koyulduğunu öne süren Develi, “Bunlardan önce BEDAŞ’ta da 500 işçi kapı önüne konulmuştu. Hatay da 200 işçinin başına gelerek yaşananlar da daha başlangıç. Taşeronlaşma ve işçi kıyımı sürecektir. Çünkü bunlar küresel finansın dayattığı özelleştirme politikalarının sonucudur. AKP iktidarı için işçinin, işçinin emeğinin bir değeri yoktur” şeklinde konuştu.