Başbakan Erdoğan, 3’lü koalisyon dönemindeki ekonomik kriz ve devletin uğradığı zararla ilgili bir araştırma komisyonu kurulabileceği ile ilgili açıklamasına Bahçeli'den sert yanıt geldi.

Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları...


AKP zihniyeti vatandaşlarımızı 10 yılda 10 kat borca batırmıştır. Orta Vadeli Programda yüzde 4 olarak hedeflenen 2012 büyümesi yüzde 2 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak istiyorsa her yıl yüzde 7'den az büyümemesi gereklidir.İşsizlik oranının yüzde 10.6'ya çıktığı görülmüştür. Gerçek işsizlik oranının daha yüksek seviyede seyrettiği ortadadır. Milletimiz fakirlikle boğuşmaktadır. Gıda, kira, konuttaki yükseliş sinyal vermektedir. Düşen büyüme, çoğalan borçlar, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yoksulluğun yaygınlaşması ekonominin kara mizahı şeklindedir.

'YÜZ KARASI BİR YÖNELME'

Türkiye temellerinden koparılmaktadır. Tehditler had safhada artmış durumdadır. Başbakan Erdoğan çözüm süreci isimli hainliği kabullendirmek için başvurmayacağı çirkimnliğin olmayacağını ispatlamıştır.


Başbakan ve hükümet bölünmeden fayda aramaktadır. Terörist Öcalan'dan hikmet beklemektedir. Bunlar bir hükümet ve Başbakan açısından yüz karası bir yönelmedir.

Başbakan ve hükümeti PKK'nın oyuncağı hale gelmiştir. Türkiye Cumhuryieti kuruluşundan 90 yıl sonra böylesi bir zillete muhatap olmak durumunda kalmıştır. İmralı canisinin belirlediği kanlı yol haritası AKP tarafındabn uıygulamaya konulmaktadır.

'63 AKLI KARIŞIK NE ANLATTIKLARI MUAMMA'

İmralı canisi 1921 anayasasını övmüş Başbakan da övmüştür. İmralı canisi Akil İnsanlar komisyonu ve TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını önermiş Başbakan da aynı şeyleri söylemiş ve hatta kurmuştur.

63 aklı karışık ne anladıkları muamma olan fikirlerle dolaşmaya başlamıştır. Bazı sözde akillere göre bölünme gibi endişeler yersizdir. Bazılarına göre barışın kaybedeni olmayacaktır.

'EGENİN HAİN AKİLLERİNDEN BİRİSİ...'

63'lükler psikolojik harekata başlamış. 63 aklı karışık hükümet imkanlarıyla gitmiştir. Ege'nin hain akil insanlardan birisi Türklerin Kürtlere olan borcu ödemesi gerektiğini söylemiş, bir diğeri PKK'ya tazminat ödenmesini önermiştir. Acaba bu sözlerin sahipleri bölücü değil midir? Türk Kürt kardeşliğini kaşımak kalleşlik değil midir? Bu sözde akiller PKK'nın mı yoksa milletin mi yanındadır?

Bizim 63'lüklerle ilgili söylediklerimiz bir bir ortaya çıkmaktadır. Bunların amacı Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne destek sağlamak değildir. Hayatlarında bir defa şehide şükran duymamış bedbahtlar bu akillerin arasındadır. Bunlar PKK tetikçisidir, AKP propagandistidir, bunlar Türk milletinin sırtındaki kamburdur.

'ÜNVAN AVCILARI'

Bunlar ünvan avcısıdır. Bunların derdi kanın durması değildir, bölünmenin sağlanması ve PKK'nın dağdan inerek Türkiye'yi esir almasıdır. Başka meramları yoktur. Çözüm olarak neyi işaret ettikleri şaibelidir. Damat Ferit'in Nasihat Heyeti nasıl eğilmişse bunlar da öyle eğileceklerdir. Türk milleti mukadderatına gözü gibi bakacaktır.

BAŞBAKAN'A: 'SENDEN KORKAN SENİN İŞBİRLİKÇİN OLSUN'

Geçen hafta Başbakan Erdoğan'a bir çağrıda bulunmuştum. Başbakan Erdoğan Meclis'te bir araştırma komisyonu kurarak bizim de içinde yer aldığımız koalisyon hükümetini inceleteceğini açıklamıştır. Hakkımda düzenlenen bir fezleke de alelacele Meclis'e göndermiştir. Görevi ihmalden suç ve suçluyu övmekten, kalpazanlıktan, hakkında fezlekeler bulunan birisi bize dürüstlük dersi vermeye kalkışmaktadır.

Sayın Başbakan, bilmelisin ki senden korkan senin gibi olsun. Senden çekinen senin gibi işbirlikçi olsun. dünürlere yandaşlara devletin bankalarını ve kamunun tüm kaynaklarını peşkeş çeken bir siyasetçiden öğrenecek bir şeyimiz de olmayacaktır. 57. koalisyon hükümetinde partimizin sorumlu olduğu bakanlıklarla ilgili veremeyeceğimiz bir fatura yoktur. Başbakan elinden geleni ardında koymamalı. Başbakan bunları yapmazsa namerttir. Biz arkasına bakarak yürüyenlerden, mazisinden dolayı yüzü kızaranlardan olmadık, olmayız. Türk milletinin hayrı için bir bedel ödememiz gerekiyorsa seve seve öderiz.

Yargı emrindedir, kolluk güçleri bir sözünü beklemektedir. Bunlarla bölünmeye rıza göstereceğimizi sanıyorsa aklını kaçırmıştır. Biz korkmayız ve ülkülerimizin izinden çıkmayız.

'BAŞBAKAN'A İKİ TEKLİFİM VAR'

Başbakan Erdoğan'a iki teklifim olacak, dokunulmazlığımı süratle kaldır. MHP'liler de buna olumlu oy kullanacak. İkincisi de 57. hükümet için Meclis Komisyonu hemen kurulmalıdır. Başbakan'ın elini rahatlatmak için hatta MHP bu komisyona üye de vermeyebilecektir. Ancak Başbakan ve partisi bizi inceleyecekse biz de onları araştırmalıyız. Bizim de komison kurmamız için önümüz açılmalı. Biz de 58, 59, 60 ve 61. hükümetin tüm işlerini araştıralım. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın. Yüreği yetiyorsa, aklı kesiyorsa bu davetimize kulak vermelidir. Biz kimin ne olduğunu millet huzurunda ortaya çıkmasını istiyoruz.