Yorum : Murat Berhun
Ardından Hükümet Aytaç Durak'ı 4 yıla yakın olarak görevden geçici olarak aldı. 2'şer aylık görevden almaların sonunda 87 müfettiş geldi, Ancak Aytaç Durak hakkında bir suç bulamadı. Böylece Milli iradeyle görev başına gelen Aytaç Durak'a, Devlet Bahçeli'nin de "aklan gel" sözlerinin ardından, boş yere 4 yıla yakın süre Başkanlık yaptırılmadı.  Şimdi aynı Devlet Bahçeli "Bizim Başkanlarımızın alnı açık" açıklaması yaptı. Bahçeli, bu sözleri Aytaç Durak hakkında iftira atılırken (Ki hiç bir suç bulunamadığı için iddialar iftira niteliği taşıyor) söyleseydi, acaba Devlet Bahçeli daha ilkeli bir duruş sergilemiş olmaz mıydı? Bir Belediye Başkanı kim ve hangi partiden olursa olsun, suçu ispatlanıp cezası kesilinceye ya da seçimle halk tarafından görevden gönderilene kadar Başkanlık yapması gerekmiyor mu? Demokrasi bu değil mi? Seçimle gelen seçimle gitmesi gerekmiyor mu? O gün Adanalı'nın oylarıyla seçilen bir başkan görevden alınırken susan Bahçeli şimdi ne mesajı veriyor? Lütfen bu haberi bunları hatırlayarak okuyunuz...

İşte Devlet Bahçeli'nin sözlerini içeren ve servis edilen haberinin tam metni
Adana’dan Başkan Hüseyin Sözlü ile birlikte 8 ilçe belediye başkanı toplantıda hazır bulundu.

MHP Lideri Bahçeli Antalya’dan açıkladı:

“Bizim belediye başkanlarımızın alnı açık”

PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI ANTALYA’DA BULUŞTU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) belediye başkanları toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Partili belediye başkanlarının bir araya geldiği ve istişarede bulunduğu toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte kentteki MHP’li 8 İlçe belediye başkanı da katıldı. 
“HER İNSANIMIZI KUCAKLAYIN”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Lideri Bahçeli, seçim ittifakı ile ilgili açıklamalar yaparken, Kudüs konusunda bir kez de Antalya’dan tepkilerini dile getirirdi. Partili belediye başkanlarına çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeleri tavsiyesinde bulunan Bahçeli, “Milliyetçi ve üretken belediyecilik anlayışı ile her insanımızı kucaklayınız, aziz biliniz” dedi.


STRATEJİK YÖNETİM VE BÜTÇE SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toplantının ikinci oturumunda MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığında Strateji ve Değerlendirme Toplantısı'nda Halil Memiş tarafında Belediyelerde Stratejik Yönetim ve Bütçe konulu sunum gerçekleştirildi.


MHP’DE SORUŞTURMAYI GEREKTİRECEK HATA OLMAZ
Bahçeli,  MHP’li belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantının ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, basın mensuplarının CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin soruya, "MHP’de soruşturmayı gerektirecek bir hata olmaz. Hata varsa düzeltilir. Hata kusura dönüşürse başkaları gibi başka şeyler olur. Bizim belediye başkanlarımızın alnı açıktır, başardığımızda öpülmek üzere. Ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere" yanıtını verdi.