Yapılan incelemenin ardından kararın Adana Valiliği tarafından iptal edilip, tekrar görüşülmek üzere Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildiğini belirten Barut, “Adana Valiliğinin verdiği bu karar CHP olarak verdiğimiz mücadelenin ve yaptığımız itirazın haklılığını da ortaya koymuştur” dedi.

Barut, şunları söyledi:

“CHP'li bir belediyenin sınırları içerisindeki yer alan ve yaklaşık 10 yıldır adının darbe karşıtı bir isimle değiştirilmesi yönünde mücadele ettiğimiz Kenan Evren Bulvarı’nın adının değiştirilmesinde, önceliğin partimize ait olması gerektiğine inanıyoruz. İsim değişikliği yetkisi Büyükşehir Belediye Meclisinde olabilir ancak partimizin ve meclis üyelerimizin bu konudaki 10 yıllık mücadelesinin göz ardı edilmesi etik bir durum değildir. Ayrıca, sözkonusu isim değişikliği konusunda meclis gruplarına verilen gündemde konuyla ilgili yeterli bilgi verilmemiştir. Kamuoyunda, parti gruplarında ve belediye meclisinde yeteri kadar tartışılmadan adeta bir oldubittiye getirilerek oyçokluğuyla isim değişikliği kararı alınmıştır.

İsim değişikliği için meclis üye sayısının üçte ikisinin oyu gerekirken, bu sayıya ulaşılamadığı da kamera kayıtlarıyla sabittir. Bu gerekçelerle Adana Valiliği’ne yaptığımız itiraz değerlendirilmiş ve edindiğimiz bilgilere göre; Adana Valiliği üçte iki nitelikli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle sözkonusu kararı iptal edip yeniden görüşülmek üzere Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne göndermiştir. Bu bulvarın adı ‘Demokrasi’, ‘Özgürlük’, ‘Barış’, ‘Cumhuriyet’ gibi darbe karşıtlığını çağrıştıran bir isimle değiştirilmelidir. Ya da bulvarın bulunduğu bölgede yaşayan yurttaşlarımızın ve esnafımızla yapılacak bir referandumdan çıkacak halk iradesine de saygı duyarız. Sayın Devlet Bahçeli ya da başka bir siyasi parti lideriyle bir sorunumuz yok, olamaz da.”