Adanahabermerkezi.com
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı olağan toplantılarının 5. ve son oturumunda ilk gündem maddesi olarak gündeme gelen madde tartışmalara neden oldu.

Ak Parti Grup başkanvekili Ozan Gülaçtı ve CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, madde ile ilgili görüşlerini dile getirdi. CHPli Çetinkaya, darbeci Kenan Evren'in adının Bulvardan kaldırılmasına daha önce olduğu gibi yine destek verdiklerini belirtti, ancak Bulvarın adının "Şehitler Bulvarı" değil, "Demokrasi ve Şehitler Bulvarı" olmasını istediklerini belirtti.


Yapılan münazaranın ardından Başkanvekili Murat Cevheribucak, "Yeni yapılacak bir Bulvara "Demokrasi Bulvarı" adını verelim, ama teklifimiz "Şehitler Bulvarı" olsun" dedi ve oylama yapıldı. Oylamada teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

NE OLACAK?
Alınan karara göre, Kenan Evren Bulvarı, kanala kadar "Şehitler Bulvarı" ismini alacak  "Adnan Kahveci Bulvarı" ismi ise 1 kilometrelik kanal setti üstündeki Bulvara verilecek. Eski Adnan Kahveci Bulvarı dahil, yapılacak Devlet Bahçeli köprüsü ve devamında Mithat Özhan Bulvarına kadar "Devlet Bahçeli Bulvarı" adı verilecek. Böylece, daha önce Kenan Evren Bulvarına "Devlet Bahçeli Bulvarı" adının verilmesiyle başlayan tartışma ve hukuki süreçten sonra MHP "Devlet Bahçeli" ismini başka bir bulvara vererek (U) dönüşü yapmış oldu.