Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı, bağlı teşkilat ve kurumların temsilcileriyle yöneticilerinden oluşan bin 500 kişilik bir heyetle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRKEŞ’İN ANIT MEZARINA ZİYARET

Adana heyetinin programı, ilk olarak MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaretle başladı. MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran’ın başkanlığındaki ziyarette, Başbuğ Türkeş için Yasin-i Şerif okundu, tüm şehit ve gazilerin ruhuna bağışlandı ve ülkenin, milletin birliği için dua edildi.

KARAKAYA YAKINDAN İLGİLENDİ

Adana heyeti daha sonra MHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz tarafından karşılandı. Ziyaret süresince Adana heyetiyle yakından ilgilenen Mevlüt Karakaya, misafirlere yemek verdi.

BAHÇELİ COŞKULU ALKIŞLARLA…

Genel merkezin en büyük konferans salonunda ayakta coşkulu alkışlarla karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, il ve ilçe kadın kolları temsilcileri, belediye meclis üyelerinin de bulunduğu Adana heyetine hitaben bir konuşma yaptı. İçeriden ihanet, dışarıdan husumet kuşatması altında tutulmak istenen Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları anlatan Bahçeli, “Türk milleti olarak daima bir ve beraber olmamız, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkmamız, devlet varlığını mutlaka ayakta tutmamız lazımdır.” mesajı verdi.

KALABALIĞA “MAŞALLAH” DEDİ

MHP Lideri, hemşehrileriyle hasret gidermekten oldukça hoşnut kaldı. “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganının şiddetli yankısı, ‘Son Kale’den dışarı yansıdı. Sıra dışı kalabalığa “Maşallah” diye tepki veren Bahçeli, İl Başkanı Sertan Duran’ın sunduğu, Adana’da halen yer yer kullanılan ‘Siyah şalvar’ ve ‘8 köşeli kasket’ ile neşelendi. “Hemşehrilerime selamlarımı götürün” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana heyetine teşekkür etti.

“ALLAH, LİDERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkanımızı ziyaretle onurlandık. Liderimiz, ilk kez bu kadar yoğun kalabalıkla ziyaretimize duygulandı, ‘Maşallah’ diyerek duygusunu dışarı vurdu. Bizden birliğimizi, beraberliğimizi canlı tutmamızı, birbirimizi daha çok sevip, saymamızı istedi. ‘Hemşehrilerime, vatandaşlarımıza çok selam söyleyin’ dedi. Her şartta ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen, Türkiye’nin huzuru ve birliği için mücadele eden liderimizi Allah başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.