Adana’da yaşayan Türkmenler, katliamlara ve türlü zorluklara karşın Irak’ta var olma mücadelesini sürdüren Türkmenlere verdiği desteklerden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Plaket” ile teşekkür ettiler.

TÜRKMENLER SEVİNÇLE KARŞILANDI

ABD’nin kurduğu, yönettiği, son iki yıldır açıktan destek verdiği PKK ve DAİŞ gibi terör örgütlerinin ve yine ABD’nin desteğindeki peşmergenin katliamlarından kurtularak Türkiye’ye sığınan ve Adana’da yaşayan bir grup Türkmen MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran’ı ziyaret etti. Aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu Türkmen grup, MHP Adana İl Başkanlığı’nda sevinçle karşılandı. İl Başkanı Sertan Duran çocuklara yakın ilgi gösterdi, birlikte fotoğraf verdi.


“O TAVIRDAN BÜYÜK GÜÇ ALDIK”

Ziyarette, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin dış Türkler konusundaki hassasiyeti ve tavizsiz desteğine vurgu yapan Zeker Beşar temsilciliğindeki Türkmen grup, özellikle Kerkük konusunda ortaya konan tavırdan büyük güç aldıklarını ve çok memnun olduklarını anlattılar. Bundan ötürü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teslim edilmek üzere Grup temsilcisi Zeker Beşar, MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran’a “Teşekkür plaketi” takdim etti.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

“Kerkük halkına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” ifadesinin yazılı olduğu plaketi alan Sertan Duran, “Biz, Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk milliyetçileri olarak nerede bir Türk varsa onların dertleriyle dertlendik, sevinçleriyle sevindik; elimizden geldiğince daima yanlarında olduk. Bazen teşkilat olarak, bazen Ülkü Ocakları vasıtasıyla, zaman zaman da belediyelerimizle yardımcı olmaya gayret ettik. Bu çabamız devam edecektir” diye konuştu.


BAHÇELİ’NİN BİR İŞARETİNE BAKIYOR

Irak’taki Türkmen varlığının korunması için kararlı olduklarını belirten Duran “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da on binlerce ülkücünün katılımı ile “Kerkük Sevdalıları Buluşuyor” adlı toplantıda da görüldü ki, herkes liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bir işaretine bakıyor. Silahlı kuvvetlerimiz elbette güven veriyor ve dualarımız onlarla. Diğer taraftan, güvenlik güçlerimizin daima arkasında duran, Türk milletinin bekası için ölümü göze alan muazzam başka bir gücün de liderimizin gözünün içine baktığı unutulmamalıdır.” ifadesini kullandı.

“GELİP-GİTMELERİMİZ DEVAM EDECEK”

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Kerküklü Türkmen gruba “Adriyatik’ten Çin’e kadar olan coğrafyada hepimiz 300 milyonluk nüfus varlığıyla büyük bir aileyiz ve bizler aynı ailenin fertleriyiz. Bu kapı her zaman sizlere açık. Gelip-gitmelerimiz devam edecek.” mesajı verdi.