Adana'nın deprem kuşağı üzerinde olduğunu hatırlatan Güvel, kentin özelliklerinin dikkate alınarak İl Özel İdaresi'nin deprem ve diğer doğal afetlerden korunulması için  çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. İl Özel İdaresi'nin deprem riskine karşı gerekli afet ve acil durum planlarını yapmak, ekip ve donanımı hazırlamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Güvel, konuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi sundu.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle 5 maddelik soru önergesinde devlet ve özel okulların dayanıklılık analizlerini masaya yatıran Güvel, şu sorulara yanıt arıyor:
"Adana ilimizde kaç devlet okulunda deprem dayanıklılık analizleri yapılmıştır? Deprem dayanıklılık analizi yapılan devlet okulların tüm okullara oranı ne kadardır? Yapılan analizler sonucunda elde edilen veriler nedir? Risk taşıdığı saptanan devlet okulu sayısı kaçtır?
- Adana ilimizde kaç özel okulda deprem dayanıklılık analizleri yapılmıştır? Deprem dayanıklılık analizi yapılan özel okulların tüm okullara oranı ne kadardır? Yapılan analizler sonucunda elde edilen veriler nedir? Risk taşıdığı saptanan özel okul sayısı kaçtır?
- Adana ilimizde deprem güçlendirme çalışmaları yapılan okul sayısı kaçtır? Deprem güçlendirme çalışmaları için harcanan miktar ne kadardır? Risk taşıdığı için yıkılmasına karar verilen okul binası sayısı kaçtır?
- Milli Eğitim Bakanlığınca deprem güçlendirme çalışmaları için İl Özel İdaresi emrine verilen ödenek miktarı ne kadardır?
- Önleme, zarar azaltma ve hazırlık anlamında İl Özel İdaresince hangi çalışmalar yapılmaktadır?"