CHP 26. Dönem Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı ziyarette, kalabalık işçi topluluğuna seslenen CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, DİSK’in kuruluşundan bu yana örgütlü toplum mücadelesinde çok önemli bir yer tuttuğunu anlattı.  Türkiye’nin bugün ciddi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Akif Kemal Akay, 31 Mart yerel seçimlerinin bir “beka” sorunu şeklinde gösterilmesinin bir algı operasyonundan ibaret olduğunu belirtirken, “Evet, bu yerel seçimler bir beka sorunu. Ancak, onların değerlendirdiği gibi bir beka sorunu değil. Onların geleceğini ilgilendiren bir beka sorunu” dedi.

“ARTIK ÜRETEN EMEK EN YÜCE DEĞER DEMELİYİZ”

31 Mart yerel seçimlerinin mevcut iktidarı değiştirmeyeceğini ancak, bugüne kadar ülkeyi yönetenlere ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını kaydeden CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, daha sonra şöyle devam etti:

“Bu iktidarın en önemli özelliği üretimsizlik. Bugün geldiğimiz noktada çok farklı örgütlenmeliyiz. Bizler bugüne kadar ‘emek en yüce değer’ sloganını benimsedik. Emek, çok önemli. Fakat artık üreten emek en yüce değer demeliyiz. İşte bu bağlamda DİSK elimizde kalan birkaç örgütten birisi. Elimizdeki örgütleri korumalı, hatta geliştirmeliyiz. Emeği devreye sokamazsak, yapacak fazla bir şeyimiz kalmayacak, çıkış yolu bulamayız. Ben yerel yönetimlere aday birisi olarak söylüyorum, örgütlü yapıları korumak ve geliştirmek zorundayız. DİSK, örgütlü yapının her zaman öncüsü olmuştur Seçildiğim takdirde de Seyhan Belediyesi’ni hep birlikte yöneteceğiz”

“ÜRETİMSİZLİK KENT KÜLTÜRÜNÜ DE YOK ETTİ”

Akay, burada sendika üyesi işçilerin sorularını da yanıtladı. Akay, bir işçinin “Seçildiğiniz takdirde, mevcut Seyhan Belediyesi’nin yaptıklarının üzerine neler koyacaksınız” şeklindeki  sorusuna şu karşılığı verdi:

“Adana, bugün ekonomide ülke sıralamasında 17. sıraya geriledi. Yaşanabilir kentler sıralamasında ise 50. sıralara düştü.  Tarımdan elde ettiği gelirde 8. sırada. Adana’da bugün üretim devre dışı bırakıldı. Bir zamanlar dışardan gelen insanlara iş, aş veren Adana, bugün işsizlik sıralamasında da en önde. Yaşar Kemaller, Yılmaz Güneyler, Muzaffer İzgüler, Fatih Terimler, Adanalı olarak bilinirler ama hepsi dışardan gelmiştir. Adana daha nice böyle insanları beslemiştir. Dünyaca ünlü isimleri yetiştirmiştir. Biz, Adana’nın spor ve sanat alanında yeniden parlak günlerine dönmesine öncülük edeceğiz. Seyhan Belediyesi’nin en temel unsurunu bu alan oluşturacak.  Adana yeniden kültür, sanat kenti olacak.  Çünkü bu şehir bunu genlerinde taşıyor”

İŞÇİLERDEN AKAY’A TEŞEKKÜR

DİSK Çukurova Bölge ve Genel-İş Sendikası Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu da, CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay’a, ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Gündoğdu, “Sizin belediye başkanlığınız döneminde fazla bir sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum. Hitap şekliniz bunu gösteriyor. Konuşmanızda hiç “ben” demediniz, sürekli “biz” diye hitap ettiniz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.