ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne destek amacıyla CHP Adana İl Örgütü’nün Atatürk Parkı’nda kurduğu “Adalet Çadırı” adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi isteyen yurttaşların buluşma noktası oldu.
Günün 24 saati boyunca açık olan ‘Adalet Çadırı’nı farklı siyasi partilere ve görüşlere sahip yurttaşların yanı sıra, demokratik kitle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de ziyaret ediyor.
DEMOKRAT PARTİ İL YÖNETİMİ ‘ADALET ÇADIRI’NDA
Demokrat Parti Adana İl Başkanı Cafer Doğan ve yönetim kurulu üyeleri de dün öğleden sonra Adalet Çadırı’nda CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Doğan, adaletin herkese lazım olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet mücadelesine destek verdiklerini söyledi.
“ADALET EVRENİN RUHUDUR”
CHP İl Başkanı Barut, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm yurttaşların hakkı ve hukuku için adalet mücadelesi verdiklerini kaydetti. Barut, “Bu mücadele belirli kişi ya da kişileri değil tüm yurttaşlarımız içindir. Çünkü adalet,bir toplumu ayakta tutan, yegane unsurdur. Ömer Hayyam’ın dediği gibi ‘adalet evrenin ruhudur’. Bu ruhu korumak geleceğimiz açısından yaşamsal öneme sahip. Adalet mücadelesine verilen her destek çok önemli ve anlamlıdır” diyerek Doğan ve yönetimine ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
ADALETİ DÜŞÜNMEK İÇİN DURDULAR
Akşam saat 18.00’de de aralarında KESK, DİSK, TMMOB, Adana Tabip Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de bulunduğu demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle iki dakikalık “Adaleti düşünmek için duralım” eylemi gerçekleştirildi. Eylemde CHP ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ve partililer de hazır bulundu.
Eylemin ardından katılımcılar geç saatlere kadar halaylar çekip, türküler söyleyerek adalet isteklerini haykırdılar.