Toplantıda Demokrat Parti İl Başkanı Meral Öner ve DP Kadın Kolları Başkanı Gülay Sezgin açıklama yaptı. Toplantıda yapılan açıklamaya partinin kadın üyeleri de katıldı.
Kadınların kendi haklarını savunması hakkında söz sahibi olması gerektiğini belirten DP İl Başkanı Meral Öner, ‘’BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım günü kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık uyandırma amacı ile bu gün ilan edildi. Kadın cinayetlerinde zanlıların mahkemelerce iyi hal saygın tutum ve haksız fiil gibi nedenlerle ceza indirimi uygulanmasının söz konusu olduğu dönemde zanlıların indirim uygulanması değilde ağırlaştırılmış ceza verilmesi gerektiğini savunuyoruz. 2015 yılında kadın cinayetlerinde 255 kadın öldürüldü. Kadınlar kendi hayatları hakkında söz sahibi olmak istedikleri için öldürülüyor. Yasa koyucuların bu konuda düzenlemeler yapmalarını istiyoruz. Kadına uygulanan her türlü şiddet topluma uygulanmış demektir’’ şeklinde konuştu.
DP Kadın Kolları Başkanı Gülay Sezgin ise ‘’Her 3 kadından biri evde kocasının, sevgilisinin yada babasının, erkek kardeşinin fiziksel şiddetine maruz kalıyor. Kadına yönelik şiddet bütün dünyada en yaygın insan hakları ihlalleri arasında bulunuyor. Şiddetin kaynağında toplumun her kesiminde izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğinin yattığı inkar edilemez bir gerçektir’’ ifadelerini kullandı.