Dr.Halit Atik, SODEP (Sosyal Demokrasi Partisi) ve SHP’nin (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) Kurucu Genel Başkanlığı, CHP’nin Onursal Genel Başkanlığı, Başbakan Vekilliği, Dış İşleri Bakanlığı,  görevlerinde bulunan, üç dönem TBMM’de milletvekili olarak görev yapan fizik profesörü Erdal İnönü’nün Türk siyasetinde örnek alınacak bir duruş sergilediğini belirtti.

 

İnönü’nün “Türk demokrasisinin zor zamanlarında” önemli bir misyon üstlendiğini, 12 Eylül darbesinin baskıyla parçaladığı solu birleştirme çabasını ve bu uğurda yaptığı fedakarlıklarını unutmanın mümkün olmadığını belirten CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Halit Atik şunları söyledi:

 

“Türkiye’nin 12 Eylül darbesinin devamındaki karanlık yıllarında Erdal İnönü, bilim adamlığı kimliğini ve görevlerini bir kenara bırakarak Türk solunu toparlamak için elini taşın altına koydu. SODEP ve SHP’nin genel başkanlıklarını özveriyle sürdürdü. Başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevleri sırasında adeta “siyasi fedakarlık” ve “siyasi dürüstlük” dersi verdi. Mütevazı ve sempatik kişiliği, politik söylem ve duruşu, kendine özgü tarz ve tavırlarıyla örnek alınacak bir liderlik sergiledi. Siyasi ağırlığını; Türkiye’nin 2’ncı Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş Savaşı kahramanı olan babası İsmet İnönü’nün gölgesinde değil, kendi karizmasıyla ortaya koydu. Türk solu, rahmetli Erdal İnönü’yü her zaman “Birleştiriciliğin ve dürüstlüğün simgesi olarak hatırlayacaktır. Rahmetle anıyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.