Adana Şehir Hastanesinde Radyasyon Onkolojisi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Selahattin Menteş görevinden istifa ederek CHP’den Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Seçim nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndaki görevinden istifa eden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Selahattin Menteş CHP Ceyhan İlçe giderek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkan Adaylığı için resmî başvurusunu yaptı. Menteş,m “Çıktığım bu yolda tüm dostlarımın ve sevenlerimin yanımda olduğuna eminim. Daha güzel ve yaşanılabilir bir Ceyhan hepimizin özlemidir. Bu uğurda hep birlikte çalışacağız.” dedi.


Dr. Menteş, 24 Kasım Cumartesi saat 13.00'te Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhan İlçe Binasında aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“ Adana Şehir Hastanesi'ndeki görevimden istifa CHP Ceyhan Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını ilçe teşkilatına yaptım. Adaylık başvurumu partililerle birlikte CHP Ceyhan İlçe Başkanı Ayhan Bitirgeç'e teslim ettim. 24 Kasım Cumartesi günü saat 13:00'da CHP Ceyhan ilçe teşkilatı önünde aday adaylığı açıklamama tüm Ceyhanlıları davet ediyorum”

SELAHATTİN MENTEŞ KİMDİR?

Adana Şehir Hastanesinde Radyasyon Onkolojisi Uzmanı olarak çalışırken görevinden istifa ederek CHP’den Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yapan  Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Selahattin Menteş 1968 yılında Ceyhan’da doğdu. İlkokulu Elmagölü Köyü, ortaokulu Gaziköyü ortaokulunda ve liseyi Ceyhan Lisesinde bitirdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1995 yılında mezun olduktan sonra yurdun çeşitli yerlerinde tıp doktoru olarak hizmet etti.

2010 yılında Erciyes Üniversitesinden Radyasyon Onkolojisi uzmanı olarak mezun oldu.

Üniversite yıllarında Tıp Fakültesi Öğrenci Derneğinin faal üyesi oldu.

2016-2018 yılında Adana Tabip Odası yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

2018 yılında Adana Tabip Odası denetleme kuruluna seçildi.

2018 yılında Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Adana Şubesinin yönetim kuruluna seçildi.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği ( AFAD ) üyesidir.

Adana Şehir Hastanesinde Radyasyon Onkolojisi Uzmanı olarak çalışmakta olup, Uz. Dr. Fatma Menteş ile evli ve Güney adında bir erkek çocuğu babasıdır.