Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Merkezi’nde aday adaylık başvurusunu yaptı.

Mühendis olarak kamuda 27 yıl boyunca 15 ilçesinin neredeyse her metrekaresini karış karış gezdiği Adana’nın sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını çok iyi bildiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Adana’nın hak ettiği yaşam seviyesine ulaşması, çağdaş, modern ve yaşanabilir bir kent olması için yola çıktım” dedi.

21 Mart’ta gerçekleşecek ön seçim için partililerinden destek bekleyen Dr. Şevkin, “Geçmişten bu güne sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş, Türkiye’nin 4. büyük kenti Adana, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle günümüzde hemen her alanda geriye gidişe sahne olmuştur” diye konuştu.

 Merkezi idarenin dışa bağımlı tarım politikası, ‘Beyaz Altın’ ve ‘Narenciye’ diyarı olarak bilinen Adana’da, çiftçiyi çıkmaza sürüklediğini dile getiren Dr. Şevkin, “Pamuk ekim alanları daralmış, narenciye dalında çürümeye terk edilmiştir. Adana, ekonomiye canlılık veren, katma değer üreten tarım sektörünün yanı sıra sanayi kuruluşları ve fabrikaların kapanmasıyla Türkiye’nin işsizlik şampiyonu haline gelmiştir. Adana’yı karış karış gezmiş, bir kadın, bir anne, bir mühendis ve hepsinden önemlisi kentine, kentlisine duyarlı bir Adanalı olarak çözüm planlarımla ve 27 yıllık mesleki birikimimle sizlere hizmeti ilke edindim” dedi.

Dr. Şevkin, hemşehrilerinin ve saygıdeğer CHP’lilerin desteğinin kendisi için gurur kaynağı olacağını sözlerine ekledi.